Ga naar hoofdinhoud

‘Als hoofdjury en steward geen bloed zien, dan is het er niet’

Kasey Perry-Glass met Goerklintgaards Dublet

Diverse mensen in het publiek, maar ook kijkers van ClipMyHorse zagen in de proef van de Amerikaanse Kasey Perry-Glass en Goerklintgaards Dublet bloed aan de mond van de Diamond Hit-zoon. Toch werd de combinatie niet uitgebeld door hoofdjury Thomas Lang. "Als hoofdjury en steward geen bloed zien, dan is het er niet", reageerde  directeur dressuur Laurens van Lieren in de persconferentie.

Eddy de Wolff van Westerrode, in de Special jury bij H, reageert in de persconferentie dat alleen de hoofdjury kan ingrijpen door de combinatie uit te bellen. “Andere juryleden zagen het wel, maar konden niet ingrijpen.”

Directeur dressuur Laurens van Lieren valt hem bij: “Er zijn twee mensen die ingrijpen in zo’n geval: de hoofdjury en de controlerende steward bij de uitgang. Als die geen bloed constateren dan is het er volgens het reglement niet.”

Kasey Perry-Glass eindigde in de Special op de vijfde plaats met 71.765 en haar resultaat telde mee voor het Amerikaanse team dat tweede werd in de landenwedstrijd.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook