Ga naar hoofdinhoud

Brede kopgroep met Hermantico als topper

Foto: Melanie Brevink
De KWPN-hengstenkeuringscommissie springen gaf vanmiddag aan zeventien springhengsten groen licht voor de dekdienst. De onderlinge puntenverschillen waren klein met een heel aantal hengsten boven de 80 punten. De imponerende Comme Il Faut-zoon Hermantico kwam met 83,5 punten als topper uit de bus. De door M. Renzel uit het Duitse Oer-Erkenschwick gefokte schimmel is in eigendom van Herman Seiger en Cees van den Oetelaar, die de hengst onlangs voor de helft overnam van Seiger.


Met een 8,5 voor reflexen, vermogen en galop was de maar liefst 1,76 m-metende Hermantico, een zoon van de veel kleinere, maar top springende Comme Il Faut, een mooie topper in het voorjaarsonderzoek. “Een prachtige hengst met uitstraling uit een goede moeder”, is Kees van den Oetelaar enthousiast over zijn aankoop. Hermantico komt op station bij Arjan Bekkers en komt ter dekking bij de DSC-Group van Bekkers, Van den Oetelaar en hengstenhouderij Van Bommel.

De verschillen waren klein, met Hermantico’s oom Cohinoor VDL – een zoon van Cornet Obolensky, grootvader van Hermantico – op 83 punten. De bloedgemaakte, scherpe schimmel scoorde voor reflexen, techniek en rijdbaarheid en instelling een 8,5. Ook voor aanleg als springpaard scoorde de sympathieke schimmel van VDL Stud, uit de fokkerij van Duitser H. Ramsbrock uit Menslage, een 8,5.

Met 82,5 punten werden maar liefst drie hengsten ingeschreven: de driejarige Hermitage VDL (VDL Zirocco Blue N.O.P. x Colino) en de vierjarige hengsten Gerardus (Carambole x Iroko) en George (Vittorio x Caretino). Baltic VDL-zoon Hampton VDL scoorde 82 punten, net als Homerun (Vivant van de Heffinck x Tangelo van de Zuuthoeve). Twee zonen van Numero Uno verkregen een dekbrevet: kampioenshengst Hamilton Platinum met 80,5 punten en Highlander C (mv. Vingino) 81,5 punten. De publiekslieveling en showman Hampshire VDL (Arezzo VDL x Indoctro) scoorde 81,5 punten.

De overige goedgekeurde hengsten zijn:
Heathrow (Der Senaat III x Dollar dela Pierre) – 79
Houdini (Diamant de Semilly x Emilion) – 77,5
High Shutterfly (Sir Shutterfly x Chin Chin) – 78
Humberto (Cornet Obolensky x Lazio) – 76,5
Hervé d’Ive VDL (Vigo d’Arsouilles x Indoctro) – 76
Casago (Casall x Carthago) – 77
Golddigger (Qerly Elvis x Corland) – 77,5

Klik hier voor de foto’s.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook