Ga naar hoofdinhoud

Breitling LS leidt Amerikanen naar winst FEI Nations Cup

Beezie Madden en Breitling LS Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Amerikaanse springteam heeft gisteravond op eigen bodem de overwinning gegrepen in de FEI Furusiyya Nations Cup. Beezie Madden en Breitling LS (v. Quintero) namen hun team op sleeptouw door als enige combinaties over twee rondes geen springfout te maken. Mexico werd tweede voor de ploeg uit Colombia. 

De nu tienjarige Breitling LS werd drie jaar geleden door Team Nijhof aan de sponsor van Madden verkocht, nadat hij onder het zadel van Jeroen Dubbeldams voormalige stalruiter Sjaak Sleiderink indruk had gemaakt in onder andere de hengstencompetitie.

In Ocala, de enige kwalificatiewedstrijd voor de Furusiyya FEI Nations Cup op Amerikaanse bodem, bleven Madden en de KWPN-goedgekeurde Breitling LS foutloos in de eerste omloop, net als hun teamgenoten McLain Ward met Rothchild en Todd Minikus en Babalou. Het team, onder leiding van Chef d’Equipe Robert Ridland, bleef na de eerste omloop op 0 strafpunten staan, nadat de balk van Lauren Hough en Cornet het streepresultaat was geworden.

De tweede omloop wisten de Amerikanen de lei niet schoon te houden. Madden was met een tijdfout de beste uit het team, haar ploeggenoten lieten wat balken vallen, maar het team wist de schade beperkt te houden en stond uiteindelijk met 13 strafpunten op de hoogste trede van het podium.

Mexico, met in de gelederen Alberto Michan en de KWPN-goedgekeurde Warrant, eindigde op de tweede plaats met 21 strafpunten. De Colombianen verrasten door met 24 strafpunten op de derde plaats te eindigen.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Breitling LS leidt Amerikanen naar winst FEI Nations Cup

  • L.D.

    Nog steeds jammer dat deze hengst als 3 j. bij de aanlevering voor de test in Stegeren na het voorrijden niet de goedkeuring van de hengstencommissie kreeg om te mogen deelnemen aan de test. Degene die daar toen wel gecharmeerd was van de hengst was Henk Nijhof Sr, die een week later zich voor 1/3 bij de deze geweldig springende hengst inkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook