Ga naar hoofdinhoud

Chardon verkleint gat met Exell

Ook in London-Olympia blijkt Boyd Exell weer heer en meester te zijn bij de vierspannen. Gisteren won hij de Extreme Carriage Driving-rubriek, vandaag was de Australiër niet te kloppen in de warming-up wedstrijd van de wereldbekerwedstrijd. Maar niet eerder dit seizoen kwam IJsbrand Chardon zo dicht bij Exell in de buurt.

In de winning-round van deze warming-up kwam Exell over de eindstreep in een tijd van 203,98, maar de Australische menner tikte in zijn finalerit wel een bal van de kegels. Hierdoor kwam zijn eindscore op 208,98. IJsbrand Chardon bleef in beide manches foutloos en tikte uiteindelijk aan in een tijd van 211.45, goed voor een een-na-laatste startpositie morgen in de wereldbekerwedstrijd.

De Belgische Glenn Geerts kwam in het basisparcours foutloos rond in een tijd van 110.72 en kwalificeerde zich zo voor de winning-round. Hier reed hij echter twee ballen van de kegels wat hem een eindscore van 232.51 en een derde plaats opleverde.

Koos de Ronde reed als eerste reguliere starter na wild-cardrijders Daniel Naprous (GBR) en Boyd Exell een tijd van 109.27, wat in een foutloos parcours hem de derde eindtijd en dus een plaats in de winning-round op had geleverd. In het parcours van De Ronde vond wel een bal zijn weg naar het zand en de eindscore van 114.27 leverde De Ronde ditmaal niet meer op dan een zesde plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Horses-De Paardenkrant

Eén reactie op “Chardon verkleint gat met Exell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook