Ga naar hoofdinhoud

Cornelissen maakt hattrick bij WK selectie Kootwijk

Exclusief
Adelinde Cornelissen met Fleau de Baian. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Eerder vandaag schreef Adelinde Cornelissen al op overtuigende wijze de selectie bij de vijfjarigen op haar naam met de Gelderse hengst Henkie. Met Governor (v. Totilas) herhaalde ze dit kunstje. Met een afstand van 6,2 punten grepen ze de overwinning. Ook bij de zevenjarigen was Cornelissen de concurrentie te sterk af dit maal in het zadel van Fleau de Baian. ''Ik had drie overwinningen niet verwacht, want het zijn nog jonge paarden die voor het eerst weer op buiten komen. Dan is het afwachten hoe ze reageren, maar dat het goede paarden zijn ben ik me wel bewust van'', aldus Cornelissen

 Bij de zesjarigen stak Cornelissen duidelijk met kop en schouders er boven uit. Dana van Lierop kwam nog het dicht bij de score van Cornelissen in de buurt. Met de goedgekeurde Gunner KS  (v. Belissimo M) reed Van Lierop 82,2 punten bijeen. Tommy Visser was met Top’s Gentle (v. Jazz) goed voor precies 80 punten. Lotje Schoots volgde met één punt minder met Jazz-dochter Grace of Rose op plaats vier. Joyce Heutink maakte de top vijf compleet met Gaudi Vita (v. Apache).

Miniem verschil

Bij de zevenjarigen waren er slechts twee prijzen te verdienen. Met een miniem verschil van 0,01 punt bleef Cornelissen met Fleau de Baian (v. Jazz, 77,22) net voor Kirsten Brouwer met Ferdeaux (v. Bordeaux, 77,21). Derde werd Farzana (v. Ampère) met Mara de Vries (75,95) en de vorig jaar voor 605.000 euro verkochte Four Legends (v. Wynton) werd onder Stephanie Kooijman op enige afstand 4e (73,38).

Internationaal debuut

Of er een internationaal debuut voor Fleau de Baian in het verschiet ligt is nog niet helemaal zeker. Cornelissen: ”Hij is nog jong en heeft inmiddels een goede selectie voor het NK en een goede selectie voor het WK gelopen. De planning ligt voor deze zomer nog niet vast. We gaan kijken wat hij aan kan.”

Complete paarden

Op de vraag wat de sterke punten van Henkie, Governor en Fleau de Baian zijn antwoordt Cornelissen: ”Eigenlijk hebben alle drie paarden geen slechte punten. Alle drie kunnen ze goed schakelen, hebben ze drie goede gangen en hebben een nuchter en werkwillig en nuchter karakter. Het zijn alle drie heel complete paarden.”

Volledige uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook