Ga naar hoofdinhoud

Emile Hendrix: ‘Belachelijk dat er in Nederland nog geen wedstrijden zijn’

Jur Vrieling met Fiumicino van de Kalevallei Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vandaag komen in Saint Tropez de eerste Nederlandse springruiters weer in de wedstrijdring sinds de coronacrisis. Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling zijn naar zuid-Frankrijk gereisd omdat wedstrijdsport in Nederland nog niet mogelijk is. "Belachelijk", zegt KNHS-bestuurslid Emile Hendrix vanmorgen in De Telegraaf.

In Nederland moeten de ruiters nog tot 1 september wachten tot ze weer volop aan de bak kunnen. Landen als Frankrijk, België en Spanje, die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis, laten weer wedstrijden toe. KNHS-bestuurslid Emile Hendrix zegt in De Telegraaf dit een kwalijke zaak te vinden.

‘Wedstrijden zijn nodig’

“Niet alleen voor de sport, maar voor de hele sector is het verontrustend”, vertelt Hendrix in het interview. “We hebben de wedstrijden nodig om de paardenhandel weer op gang te krijgen.”

‘Jammer dat wij nog niet mogen’

Ook Jur Vrieling komt aan het woord. Hij is blij weer op concours te mogen, maar vindt het jammer dat het niet in Nederland is. “Bijna alle branches zijn begonnen, maar wij mogen nog steeds niet. Onze paarden hebben wedstrijdritme nodig, de Olympische Spelen staan volgend jaar op de agenda.”

Lees hier het volledige premium-artikel in De Telegraaf.

Eén reactie op “Emile Hendrix: ‘Belachelijk dat er in Nederland nog geen wedstrijden zijn’

  • jan jonas

    Emile Hendrix heeft helemaal gelijk . De intelligente- Lockdown zoals meneer Rutte dat ons voorspiegelde blijkt in de praktijk helemaal NIET erg intelligent te zijn.
    Landen om ons heen komen sneller uit de Lockdown. Nederland die ook nog op het laatste moment voor het zomer reces een wet door de twee kamer wil jassen, waarin het contact met Fam. en Vrienden helemaal in wordt verboden. Wedstrijden die nu in het buitenland opgang komen, blijken meer intelligentie te bevatten dan de Nederlandse Regering met de 1,5 meter, wat wettelijk blijkt te worden vastgelegd. Deze 1,5 meter is nu al onwerkbaar voor organisaties, horeca en evenementen. In het buitenland zal men eerder met deze afstanden afrekenen. Paarden wedstrijden zullen daardoor in het buitenland belangrijker worden dan de Nederlandse wedstrijden, want die zijn er gewoon door deze regelingen NIET. De Nederlandse regering ligt op ramkoers met die rare besluiten die maar niet van tafel gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook