Ga naar hoofdinhoud

Drie bedrijven kanshebber titel ‘Hippische Ondernemer van het Jaar’

Foto Lonneke Ruesink
Er zijn drie bedrijven die kansmaken op de titel ‘Hippische Ondernemer van het Jaar’. Dit zijn Stal ’t Hofstee in Lattrop, Stal Kersten in Egchel en Manege de Prinsenstad in Delft. Op vrijdag 7 september wordt de winnaar van de zevende editie van de verkiezing bekendgemaakt tijdens het ondernemerscongres van Horse Event in Deurne.

Een jury bestaande uit kenners van het hippische bedrijfsleven bepalen de winnaar. De bedrijven worden onder meer aan de hand van de volgende criteria beoordeeld: het financiële rendement, onderscheidend vermogen, de bijdrage aan de professionalisering van de sector, innovatie, het maatschappelijk belang van de onderneming en het dierenwelzijn. In de afgelopen drie jaar ging de titel naar een manege (Manege ’t Halster in Oisterwijk), een handelsstal (Hendrix, Baarlo) en een hengstenhouderij (van Uytert, Heerwaarden).

De winnaar van vorig jaar, Manege ’t Halster van de gebroeders Berkelmans, kreeg na afloop positieve reacties. “Maar het leukste was het voor onze klanten. Die waren dolblij. Ze weten nu dat ze voor de goede manege gekozen hebben”, aldus Bjorn Berkelmans.

Bron: Horses / Stichting HIP

2 reacties op “Drie bedrijven kanshebber titel ‘Hippische Ondernemer van het Jaar’

  • Elly

    Delft heeft hem toch al eens gehad?

  • Guy (Montjay F)

    Klopt als een bus Elly, Delft de prijs in 2006 en voor zover ik Nederlands begrijp, kunnen ze dus inderdaad dit jaar weer gerust deelnemen en winnen.
    uittreksel uit het reglement : De winnaar van de titel ‘Hippische Ondernemer van het jaar’ komt gedurende de drie opeenvolgende jaren niet in aanmerking voor deelname aan de verkiezing.

    Maar ja, ik ben maar een Belg die dan nog in Frankrijk woont. Misschien versta ik dat anders. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.