Ga naar hoofdinhoud

European Equine Health & Nutrition Congress te volgen op internet

Het European Equine Health & Nutrition Congress (EEHNC) is een tweejaarlijks congres dat uitgegroeid is tot één van de toonaangevende internationale evenementen op het gebied van paardenvoeding en gezondheid. Het trekt onderzoekers, paardenprofessionals en clinici van over de hele wereld aan om innovatieve ideeën uit te wisselen over voeding en gezondheidsaspecten bij paarden. Deze achtste editie vindt plaats in Antwerpen op 23 en 24 maart 2017 en is via korte video-updates met praktische tips van experts te volgen via Paardenarts.nl.

Het thema van deze editie is ‘From Nutrition to Disease and Back waarbij veel aandacht geschonken aan de relatie tussen voeding en diverse aandoeningen zoals obesitas, maagzweren bij paarden, ontwikkelingsziekten en gewrichtsproblemen. Onderwerpen zoals de voeding van paarden met onderconditie, de voeding van het oudere paard, afvalregimes, vitamine E, de voeding van ezels, en gewrichtssupplementen zijn praktische voedingsthema’s die aan bod zullen komen.

Internationale experts

Het congres heeft uiteraard een hoog wetenschappelijk karakter waarbij de voertaal Engels is. Diverse internationale experts op het gebied van paardenvoeding en diergezondheid doen aansluitend aan de sessies kort verslag in de vorm van een video-update. In deze video-updates (Engelstalig) geven zij paardenhouders ook diverse praktische tips. Ook vindt aan het einde van elke congresdag een panel discussie plaats (‘Round Table’), welke live te volgen is via een livestream.

Paardenarts.nl doet gedurende deze twee dagen op diverse momenten verslag via Facebook en LinkedIn.

Het achtse EEHNC wordt georganiseerd in samenwerking met de Diergeneeskunde Faculteiten van de Universiteiten Gent, Utrecht en Luik. De Animal Science Group (Wageningen Universiteit) is ook betrokken bij dit congres. Cavalor maakt dit congres als hoofdsponsor en organisator mede mogelijk.

EEHNC | Congres programma

Deze achte editie heeft als hoofdthema ‘From Nutrition to Disease and Back’. Het programma bestaat uit lezingen door internationale experts in het vakgebied van voeding en diergezondheid. Het congres duurt twee dagen en bestaat uit drie algemene sessies:
• ‘Nutrition as Cause’
• ‘Nutrition as (part) treatment or disease modifying tool’
• ‘Nutrition as tool for disease prevention’

Klik hier voor het het congresprogramma
Klik hier voor de congreswebsite
Klik hier voor de video impressie van de vorige editie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.