Ga naar hoofdinhoud

“Fijn werkbaar paard”, Theo Hanzon over nieuw te rijden paard Sir Fashion

Exclusief
Sir Fashion en Patrick van der Meer
De in 2006 geboren hengst Sir Fashion (v. Sir Donnerhall I) wordt voortaan uitgebracht door Theo Hanzon. "We moeten nog wel een combinatie vormen. Daarom gaat de hengst eerst worden uitgebracht in de Inter II, maar hij kent alle oefeningen al, dus ik verwacht dat we vrij snel naar de Grand Prix overgaan", legt Theo Hanzon uit over de hengst die eerder Grand Prix liep onder Patrick van der Meer.

Eerst heeft Theo Hanzon van de eigenaren  Nellie Aben en Harry Rongen de hengst een maand op proef gekregen om te rijden. “Het klikte goed”, licht Theo Hanson toe, als reden dat hij de hengst te rijden heeft gekregen. “Het uiteindelijke doel is wel de verkoop van Sir Fashion, maar tot die tijd wordt hij door mij uitgebracht op wedstrijd.”

Miranda Rongen

De hengst Sir Fashion is zowel bij het Rheinlandse stamboek als bij het Oldenburger stamboek goedgekeurd. Als jong paard behaalde Miranda Rongen uitstekende resultaten met Sir Fashion.

Patrick van der Meer

Na Miranda Rongen kreeg Patrick van der Meer de hengst te rijden. Hij bracht de hengst uit op Grand Prix-niveau. Deze combinatie wist in april 2016 de derde plaats te bemachtigen op de wedstrijd in Nieuwe en Sint Joosland in de Grand Prix met een score van 64,360%.

Theo Hanzon

In het Brabantse Haaren heeft Theo Hanzon (36 jaar) sinds kort zijn eigen stal met zo’n 36 boxen. “Ik heb Sir Fashion nog niet zo heel lang op stal, maar ik kan al wel zeggen dat het een fijn en werkbaar paard is. Hij is absoluut geen hengst, in zijn gedrag dan. Hij is super lief”, aldus Theo Hanzon, die er naar uitkijkt om de hengst in de Grand Prix uit te gaan brengen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Lees ook: Dolman en Sir Fashion naar hoogste dagscores in Subli Cup

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook