Ga naar hoofdinhoud

Grens Engeland-Frankrijk verscherpt voor paarden

Vanaf volgend jaar wordt het minder makkelijk om paarden te verplaatsen tussen Groot-Brittannië, Ierland en Frankrijk. Hiermee moet een einde komen aan de stroom ontraceerbare paarden tussen deze landen, een probleem dat sinds het paardenvleesschandaal aan het licht is gekomen. Ook moeten de regels de verspreiding van ziekten tegengaan.

Met deze aangescherpte regels kunnen alleen geregistreerde racepaarden en door de FEI goedgekeurde wedstrijdpaarden zonder aanvullende gezondheidsverklaring de grens tussen Groot-Brittannië en tussen Frankrijk en Ierland passeren. Alle paarden met een lagere marktwaarde moeten echter in het bezit zijn van een officieel afgegeven gezondheidsverklaring.

De overeenkomst tussen deze landen bestaat al sinds 1970. In 2005 werden de regels echter versoepeld, om de bewegingsvrijheid van paarden te vergemakkelijken. Sindsdien hebben veeartsen geconstateerd dat het aantal ziekten onder de Britse paardenpopulatie is toegenomen.

Bron: Horses / Horsetalk

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook