Ga naar hoofdinhoud

Hoekstra en Diks maken Nederlands feestje in Aken

Marriet Hoekstra hier met Eat my Dust Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In de Small Tour deelden de Nederlandse amazones Marriet Hoekstra en Aniek Diks de lakens uit. Hoekstra noteerde de snelste tijd met de zesjarige Bruna Z (v. Bustique). Diks volgde op bijna een seconde afstand met de eveneens zesjarige Eldorado van de Zeshoek-nazaat Greenday.

Ook de derde plaats werd bezet door Diks. Met Daytoria (v. Vingino) finishte Diks in 35,56 seconden. Harrie Wiering mocht in deze Small Tour ook nog een prijs in ontvangst nemen. Met Amalia Z (v. Alvaro van Pachern) mocht hij als dertiende opstellen.

Klik hier voor de uitslag.

Dubbeldam op zes

In de Big Tour werd het beste Nederlandse resultaat genoteerd door Jeroen Dubbeldam. Met de elfjarige Wilandro 3 (v. Unistar) viel Dubbeldam net buiten de top vijf.  Robbert Ehrens bemachtigde ook een plaats in de top tien. Hij zadelde Eleganto (v. Indoctro) voor deze rubriek over 1,40 meter. Eleganto is in eigendom van de VDL Stud. Stefanie Heins kon de dertiende prijs in ontvangst nemen met Silverado (v. Orlando). De rubriek werd met overmacht gewonnen door Anna Persson met de Castor-nazaat Cash Man.

Klik hier voor de uitslag.

Jonge paarden

De eerste rubriek die vanmorgen in Aken werd verreden was de jonge paarden-rubriek. Timothy Hendrix zette de vijfde tijd neer met de zesjarige Fay (v. Willow). Landgenoot Tom Martens had een paar seconden langer nodig. Hij werd zevende met Fleetwood (v. Clinton). De Braziliaan Marlon Zanotelli greep de koppositie in deze rubriek met de BWP-er Katana Ter Damme (v. Quorum de Laubry). Verder was er een tweede plaats voor de KWPN-er Fifty Fifty (v. Ukato) die gefokt werd bij E. Enzerink.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.