Ga naar hoofdinhoud

Hoog niveau op NK Carrousel

Paardencarrousel Zilfia's Hoeve carrouselkampioen paarden 2022 Foto: Kim Alebregtse

Afgelopen weekend werd er na twee jaar afwezigheid vanwege corona weer een NK Carrouselrijden georganiseerd in Houten. Bij de pony's ging het Horsecenter Pirouette Ponyteam onder leiding van Franny Nowee uit Bergschenhoek er met de overwinning vandoor en bij de paarden was de titel voor de thuisrijdende Zilfia’s Hoeve onder leiding van Manon Hage.

Het Horsecenter Pirouette Ponyteam werd overtuigend kampioen bij de pony’s, waarbij de perfectie die men tijdens de manoeuvre liet zien en de hoge moeilijkheidsgraad doorslaggevend was. Ponycarrousel Zilfia’s Hoeve onder leiding van Manon Hage eindigde op de tweede plaats en de top drie werd compleet gemaakt door Hippisch Centrum Westland onder leiding van Edith Hollander. De prijs voor het schoonste geheel, de Prix d’Elegance, is tevens gewonnen door Horsecenter Pirouette Ponyteam.

Horsecenter Pirouette Ponyteam carrousel kampioen Pony’s 2022 Foto: Kim Alebregtse

“Prachtige carrouselsport, er werd een hoog niveau neergezet en we hebben genoten van de enthousiaste ruiters en pony’s”, liet de jury na afloop enthousiast weten.

Paarden

Bij de paarden was de kampioenstitel voor het thuisrijdende team van Hage, maar het verschil met de nummer twee, de Amsterdamse Sonnenburgh Ruiters onder leiding van Eva Sonnen van De Amsterdamse Manege was maar een paar punten. Op de derde plaats eindigde de Amsterdamse Paardencarrousel, die eveneens onder leiding stonden van Sonnen en ook van de Amsterdamse manege kwamen.
De Prix d’Elegance bij de paarden ging naar de Satana’s (P)ride van Manege Satana.

“De correctheid van de manoeuvre en de rust die het uitstraalde gaf de uiteindelijke doorslag”, liet het juryteam weten over de paardencarrousel. “Carrouselrijden is de ultieme teamsport waarbij ruiter en paard samenkomen, combinaties vormen en paardenwelzijn voorop staat. De Zilfia’s Hoeve kwam hiermee als beste naar voren.”

Titel en nieuwe wedstrijdoutfit

Behalve de titel wonnen beide kampioensteams ook nog een compleet nieuwe wedstrijdoutfit van de hoofdsponsor Harry’s Horse.

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook