Ga naar hoofdinhoud

Lips pakt klasse Z, Claassen wint ZZ

Foto: Jacquelien van Tartwijk

Indoor Brabant stond gisteren in het teken van de nationale paardensport en 's avonds sloten Bart Lips en Sophie Claassen hun dag af door de eerste springrubrieken in 's-Hertogenbosch op naam te schrijven. Bart Lips zegevierde in de klasse Z, terwijl Sophie Claassen de beste bleek in de klasse ZZ van de Provincie Noord-Brabant Prijs.


Met korte wendingen en veel controle reed Bart Lips zijn Vancouver-nakomeling Bent naar de overwinning. Vier combinaties in de klasse Z bleven foutloos in het pittige, door Louis Koninckx gebouwde basisparcours. Suzan van Gastel zette als eerste starter van de barrage de tijd scherp neer door in 43,73 seconden door de finish te gaan. Alleen Lips dook hier uiteindelijk onder, want als laatste starter ging hij met Bent in 41,24 seconden door de finish.

Slechts twee combinaties uit de klasse ZZ kwalificeerde zich voor de barrage. Sophie Claassen beet het spits af met de extra springende Belisina (v. Concorde) en nam de spanning weg. Haar rit kende misschien niet veel korte wendingen, maar haar hoge ritme en de voorwaartse afstanden zorgden ervoor dat de klok al op 39,00 seconden stil kwam te staan. Sjors van Oorschot deed nog wel een poging, maar moest te veel risico nemen richting de dubbelsprong, waardoor twee springfouten ontstonden.

Klik hier voor de resultaten van de klasse Z.
Klik hier voor de resultaten van de klasse ZZ.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook