Ga naar hoofdinhoud

Lips pakt klasse Z, Claassen wint ZZ

Foto: Jacquelien van Tartwijk

Indoor Brabant stond gisteren in het teken van de nationale paardensport en 's avonds sloten Bart Lips en Sophie Claassen hun dag af door de eerste springrubrieken in 's-Hertogenbosch op naam te schrijven. Bart Lips zegevierde in de klasse Z, terwijl Sophie Claassen de beste bleek in de klasse ZZ van de Provincie Noord-Brabant Prijs.


Met korte wendingen en veel controle reed Bart Lips zijn Vancouver-nakomeling Bent naar de overwinning. Vier combinaties in de klasse Z bleven foutloos in het pittige, door Louis Koninckx gebouwde basisparcours. Suzan van Gastel zette als eerste starter van de barrage de tijd scherp neer door in 43,73 seconden door de finish te gaan. Alleen Lips dook hier uiteindelijk onder, want als laatste starter ging hij met Bent in 41,24 seconden door de finish.

Slechts twee combinaties uit de klasse ZZ kwalificeerde zich voor de barrage. Sophie Claassen beet het spits af met de extra springende Belisina (v. Concorde) en nam de spanning weg. Haar rit kende misschien niet veel korte wendingen, maar haar hoge ritme en de voorwaartse afstanden zorgden ervoor dat de klok al op 39,00 seconden stil kwam te staan. Sjors van Oorschot deed nog wel een poging, maar moest te veel risico nemen richting de dubbelsprong, waardoor twee springfouten ontstonden.

Klik hier voor de resultaten van de klasse Z.
Klik hier voor de resultaten van de klasse ZZ.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook