Ga naar hoofdinhoud

Madeleine Winter-Schulze, de moeder van de Duitse medailles

Het was feest voor de Duitsers toen Ludger Beerbaum, de nestor van de springnatie, met een nulrunde op Casello de bronzen medaille veilig stelde. Ook Madeleine Winter-Schulze kon haar geluk niet op, het was haar vierde medaille in Rio!


De 75-jarige Madeleine Winter-Schulze kan wel de moeder van de Duitse medailles genoemd worden. Zij bezit niet alleen Beerbaums Casello, maar ook het eventingpaard Hale Bob van Ingrid Klimke die teamzilver won. Winter-Schulze was ook degene die Weihegold voor Isabell Werth leasede. Werth en haar dressuurteam wonnen goud en ze pakte in de kür de zilveren plak.

Samen met haar inmiddels overleden man Dieter Schulze pompte Winter-Schulze miljoenen in de sport. Haar vader, Eduard Winter, liet zijn dochter een groot vermogen na. Eduard Winter was een van de grootste Volkswagen en Audi-dealers van Duitsland. “Ik houd ongelooflijk veel van de sport. Ik word blij van elke goede rit”, vertelt de geboren Berlijnse met fonkelende ogen. Zonder haar zou de Duitse ruitersport er heel anders uit zien.

Onze ruiters zijn onze kinderen

Madeleine Winter-Schulze kocht paarden zoals Satchmo, Don Johnson en El Santo (Isabell Werth), Colestus, Champion du Lys, Goldfever, Gotha en Souvenir (Ludger Beerbaum) en Butss Abraxxas (Ingrid Klimke). Ook de merrie Bella Rose van Isabell Werth is in eigendom van Winter-Schulze en ze stelde het toptalent Weihegold OLD – in eigendom eigendom van Christine Arns-Krogmann – veilig met het oog op de Olympische Spelen in Rio.

“Madeleine is het beste wat me kon overkomen”, zegt Isabell over haar sponsor. “Als iemand goud verdiend is zij het wel.” Sinds 2001 werken ze samen. Met Ludger Beerbaum werkt Winter-Schulze al sinds 1997 samen. “We hadden zelf geen kinderen, onze ruiters zijn dat,” aldus Winter-Schulze.

Winter-Schulze ontving meerdere prijzen voor haar enorme betrokkenheid bij de Duitse paardensport. Zo kreeg ze in 2013 de ‘Meteor Prijs’ uitgereikt en vorig jaar op het CSI Basel de ‘Award of Honour’. In het verleden was Winter-Schulze zelf ook actief in de sport. Zowel in de dressuur als het springen behaalde ze de Duitse kampioenstitel.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/St.Georg

Eén reactie op “Madeleine Winter-Schulze, de moeder van de Duitse medailles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook