Ga naar hoofdinhoud

Maher de snelste in Madrid

48 deelnemers in een loodzware 1.55m-proef in Madrid op vrijdagavond, dat leverde uiteindelijk 11 barragekandidaten op waarvan Ben Maher de snelste bleek. Met Diva II (v. Kannan) was hij nipt sneller dan Ludger Beerbaum op zijn topmerrie Chiara (v. Contender) en Edwina Tops-Alexander en Lintea Tequila (v. Campbell), die als eerste starter meteen de lijnen had uitgezet.

Een technisch parcours met moeilijke afstanden en een krappe tijd zorgden ervoor dat halverwege de proef slechts twee combinaties foutloos rond waren geraakt. Na de sleeppauze krikten de duo’s hun niveau wat op waardoor uiteindelijk 11 deelnemers de barrage bereikten.

Alles op alles

Als eerste starter zette Edwina Tops-Alexander meteen een strakke 34,67 op het bord. Een tijd waar alle combinaties zich de tanden op stuk beten, tot Ludger Beerbaum eraan kwam. Hij sneed door het barrageparcours en liet de klok stoppen na 33 seconden en 99 honderdsten met nog drie combinaties te gaan. Ben Maher zette alles op alles, en nam een galopsprong minder richting de laatste hindernis en wist nog 22 honderdsten sneller te gaan dan Beerbaum, winst dus voor Ben Maher.

Voor Nederland reed enkel Maikel Van der Vleuten mee. Hij bereikte de barrage met VDL Groep Arera C, maar pakte daarin een balk en eindigde uiteindelijk zevende.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Bron: Paardenkrant-horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook