Ga naar hoofdinhoud

Michael Jung met fischerRocana FST aan de leiding in Kentucky

Michael Jung met FischerRocana FST EK Strzegom 2017 Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
Na dag één van het Land Rover Kentucky Three-Day Event in Lexington heeft Michael Jung de koppositie ingenomen met zijn Europees en wereldkampioenschapspaard fischerRocana FST. Met de dertienjarige merrie van Ituango xx scoorde de Duitser 72.93% wat omgerekend -27.1 betekent. Jung heeft 4.1 voorsprong op de voorlopige nummer twee Boyd Martin met Tsetserleg (v. Windfall).

Met de 27.1 verschaft Michael Jung zich een goede uitgangspositie om voor de vierde keer de beroemde lange vierster in Amerika te winnen. De Duitser was blij met zijn proef op de dertienjarige merrie Rocana: “Ik had een goed gevoel en ik kon haar goed rijden. Ik had alleen een klein foutje bij het halt voor het achterwaarts.”

KWPN’er Wembley derde

Na dag één staat de Amerikaan Boyd Martin met elfjarige Trakehner Tsetserleg op de tweede plaats. Martin staat op 4.1 achter Jung. Op de derde plaats eindigde Tamra Smith op de KWPN’er Wembley (v. Lester). De Amerikaanse nam vorig jaar de teugels over van Kevin Baumgardner en was dit jaar in de voorbereiding naar Kentucky al een keer derde en zesde met het vijftienjarige fokproduct van J. Bovee uit Ysselsteyn.

Vandaag komen nog toppers als Oliver Townend, Christopher Burton, Marilyn Little en Phillip Dutton in de dresuurring. Zaterdag is de cross.

Kijk hier naar de proef van Michael Jung.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Eventing Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook