Ga naar hoofdinhoud

Nakomelingen Diarado en Congress winnen vrijspringkampioenschap

Daylight (v. Diarado)
De hengst Casimir (v. Congress) en de merrie Daylight (v. Diarado) kregen afgelopen woensdag een sjerp omgehangen op het kampioenschap vrijspringen van het Westfaalse stamboek. Daylight kreeg van de juryleden Peter Schmerling en Heinrich-Hermann Engemann gemiddeld een 9,6 en was daarmee de beste bij de afdeling voor merries. De 9,4 gemiddeld van Casimir was genoeg voor de overwinning bij de afdeling voor hengsten en ruinen.

Terwijl de hoogste punten naar de merrie Daylight gingen, was de kwaliteit in de top bij de hengsten en ruinen hoger. Maar liefst zes stuks scoorden boven de 9. Opvallend was daarbij de invloed van Cornet Obolensky. De Grand Prix-hengst is niet alleen grootvader van de winnende hengst Casimir, maar ook van de als tweede geplaatste zoon van Coronas, de als derde geplaatste Chester (v. Cristallo I) en de als zesde geëindigde zoon van Comme Il Faut. Verder werd de topvijf gevormd door zonen van Carell en Cassini II.

Bij de merries was de kwaliteit breder voor handen: van de 24 deelnemende merries was er niet één die onder de 8 scoorde. De topvijf werd hier gevormd door dochters van Diarado, Colestus, Captain Fire, Cornet Obolensky en Carell.

Klik hier voor de volledige uitslag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.