Ga naar hoofdinhoud

Neurologische variant Rhino in Lelystad

Foto: Lonneke Ruesink

Nadat er gisteren bekend werd gemaakt dat Stal Nieuwland in Wijdewormer getroffen is door type 1 van Rhinopneunomie, is vandaag het nieuws naar buiten gebracht dat er ook in Lelystad Rhinopneunomie is vastgesteld. Het gaat hier om de neurologische variant.

Bij Lelymare werd een fokmerrie uit de opfok getroffen door de neurologische variant. “Dit is iets wat je niet mee wilt maken, maar nu werkelijkheid is”, schrijft het bedrijf.

Omdat het bedrijf uit twee gedeeltes bestaat wordt er de komende periode in twee teams gewerkt om eventuele verdere verspreiding te voorkomen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

2 reacties op “Neurologische variant Rhino in Lelystad

 • Sylvia Zandvliet

  Helaas is het onze stal die getroffen is door Rhino. En ook erg voor de stal in Lelystad welke ik ook een hart onder de riem wil steken, dat ook deze stal het durft te melden. Ondanks het vaccineren van de paarden tegen Rhino.
  Er bestaat geen meldingsplicht , en weten we natuurlijk allemaal dat er veel meer gevallen zijn van rhino in nederland op dit moment. Alleen worden deze niet gemeld. Maar met zn allen kunnen we in de toekomst dit beter onder controle krijgen. En vind ik ook dat vanuit GD en andere instanties wel de meldingsplicht voor Rhino maar ook voor Droes moet komen.
  Ik heb nog nooit een bericht van ons zo snel gedeeld zien worden op fb. binnen 3 minuten 194 x . Dat zegt toch genoeg? Wel willen we iedereen bedanken voor de lieve reacties.

 • Marlou

  Sterkte en laten we hopen dat het zich niet verder verspreid.
  Ik ben het volledig eens met Sylvia, dat er een meldplicht moet komen voor dit soort ziektes.
  Wat ik opvallend vind is dat zowel de stal in Wijdewormer als de stal in Lelystad nabij een golfclub liggen.
  Zou dit iets met elkaar te maken kunnen hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook