Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe episode: familie Ger Visser eist 785 miljoen van Rabobank

Het circus rond de gevallen vastgoedtycoon Ger Visser is toe aan een nieuwe episode. Ditmaal claimen de vrouw en kinderen van de veroordeelde Visser een monsterbedrag bij voormalig huisbank Rabobank wegens het schenden van de zorgplicht, zo meldt Quotenet. Jacob Vlaar, een Budelse advocaat gespecialiseerd in het oplossen van 'uitzichtloze geschillen' met de overheid, heeft de aansprakelijkstelling bevestigd. 

In het vijf pagina’s tellende klaagschrift zet de familie Visser uiteen hoe ‘de leegroof’ van het familievermogen door Rabobank heeft plaats gevonden. De bankiers wordt opzettelijk onzorgvuldig handelen verweten door Ger Visser honderden miljoenen aan leningen te verstrekken terwijl sprake was van een kredietcrisis. De bankiers zouden enkel oog hebben gehad voor zichzelf bij het ‘volstoppen’ van kantoorontwikkelaar Eurocommerce, dat in 2012 op last van een consortium van banken failliet werd verklaard.

Ontlastende documenten verdoezeld

Verder doen de Vissers hun beklag over ‘bevriende’ advocaten en banken wier activiteiten gedicteerd zouden worden door Rabobank. Een rapport van accountantskantoor EY, waarin de vastgoedportefeuille van Eurocommerce sterk werd afgewaardeerd, wordt omschreven als ‘fake’. En als kers op de taart zouden curatoren onder druk zijn gezet, en voor de Vissers ontlastende documenten bewust hebben verdoezeld.

100 miljoen reputatieschade

De claim van 785 miljoen euro bestaat voor een groot gedeelte uit posten als ‘reputatieschade’ á 100 miljoen euro en 200 miljoen euro ‘immateriële schade’. Ger Visser riep in het verleden al eens 235 miljoen euro op te willen eisen bij de Rabobank. Dit bedrag komt ook terug in de huidige claim als zijnde het eigen vermogen van de Eurocommerce-groep eind december 2010, een jaar voordat alle ellende voor de familie begon.

Ger Visser zelf geen partij

Ger Visser is zelf nadrukkelijk geen partij bij de monsterclaim. Middels het schrijven van zijn familie wordt wel gemeld dat de paardenliefhebber in hoger beroep alsnog tracht te bewijzen dat Rabobank hem heeft aangezet tot het zetten van nutteloze handtekeningen. Visser werd in december 2016 tot 3,5 jaar cel veroordeeld wegens witwassen, valsheid in geschrifte en faillissementsfraude. Zijn zoon, Ger junior, was het enige andere familielid dat schuldig werd bevonden: hij werd veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf vanwege het onttrekken van miljoenen uit de boedel.

Lees het volledige artikel op Quotenet

Bron: Quotenet

2 reacties op “Nieuwe episode: familie Ger Visser eist 785 miljoen van Rabobank

  • Peter

    Wat voor de lezers hier wellicht interessant is dat uit gespreksverslagen van Dik Wessels blijkt dat hij na dit reisje https://www.stelling.nl/kleintje/actueel/overzicht-actueel/vrienden-onder-elkaar-004 met bankiers in april 2011 ook al een koper had gevonden voor de stallen. Good old club van Rome vrind Leon Melchior zou de stallen overnemen. Later dat jaar haakte Leon af vanwege gezondheidsproblemen. Wel bijzonder blijft dat Rabo bankiers en Dik Wessels al in april 2011 bezig waren met de voorbereiding van het faillissement en de ontmanteling van Eurocommerce.

  • Marcel Dufour

    Kansloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook