Ga naar hoofdinhoud

Op hol geslagen paard New York zorgt voor toenemende protesten

Foto: Lonneke Ruesink
Een geschrokken koetspaard sloeg donderdag op hol in Central Park, New York, en rende het drukke verkeer op Columbus Circle in. Daarbij raakten drie mensen licht gewond.

Toen de zesjarige ruin Oreo op hol sloeg, vielen zijn menner en twee passagiers van de koets. Oreo schampte twee wagens, wist zich los te wringen uit zijn tuig en rende nog een stuk door. Uiteindelijk werd het paard gevangen. Oreo kreeg, nadat iemand hem kon pakken, een rustgevend middel ingespoten en werd met een trailer van de politie vervoerd.

De menner en zijn paard liepen alleen wat schrammen op. De passagiers waren een man en vrouw van in de dertig. De vrouw leek op wat schrammen en blauwe plekken na ongedeerd, maar de man werd door medische hulpverleners in een brace gezet en heeft mogelijk letsel opgelopen aan zijn nek of rug.

Het ongeluk was de laatste in de rij van ongelukken die regelmatig gebeuren met de koetsen, waarvan sommige serieuze verwondingen oplopen. De protesten van mensen die een ban willen voor koetspaarden in New York nemen wederom toe.

Bron: Horses / New York Times

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook