Ga naar hoofdinhoud

Doodgebeten veulen gevonden in Drenthe

In een weiland in het Drentse plaatsje Valthe is een doodgebeten veulen gevonden. Het is nog niet duidelijk door wat voor dier het veulen is aangevallen, maar er werd  gescheurd vlees in het weiland bij het veulen gevonden.

De maag van het veulentje is eruit gegeten. Onderzoek naar sporen en DNA moet volgens de politie uitwijzen of er sprake is van een aanval van een wolf.

Bron: RTVDrenthe

3 reacties op “Doodgebeten veulen gevonden in Drenthe

 • Melissa

  Ik vind dit heel erg maar je kan er niks aan doen dit gebeurt ook wel eens in het wild wolven worden heel agressief als ze honger heeft

 • Tineke

  Melissa, ik denk dat schapen en veulen fokkers niet zo vrolijk van jou antwoord gaan worden. Persoonlijk ben ik van mening dat dit een te dicht bevolkt land voor wolven is en we er wel degelijk wat aan moeten gaan doen omdat de wolven die hier nu rondlopen schijnbaar geen natuurlijke angst voor mensen meer hebben en ze ook al in woonwijken gesignaleerd zijn.
  In Duitsland zijn er al speciale wolven werende omheiningen te koop. Maar als je groot weiland hebt wordt het erg duur. Maar ik denk wel dat we in Nederland eens wakker moeten worden wat betreft de wolf….

 • Tom Bouman

  Hallo, Ik woon ca. 200 meter van dit gebied…De eigenaar kwam er pas maandag achter….toen lag het veulen er al ….tijd…(Welk ´paardenmens´ zou zijn veulen zo lang onbeheerd achter laten?) Vervolgens is er wat geprutsts met wildcameras….En daarna moest helaas vastgesteld worden dat dna onderzoek na vo veel tijd niet meer mogelijk is….Mijn broek zakt af van zo´n eigenaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook