Ga naar hoofdinhoud

Rechtbank stelt beslissing in proces directieleden Warendorf uit

In het proces tegen de drie directieleden van Landgestüt Warendorf, die na een langlopend corruptieonderzoek ontslagen waren, is de arbeidsrechtbank in Münster na de tweede zitting nog niet tot een uitspraak gekomen.  Gisteren werd de zaak tegen de voormalig directrice Susanne Schmitt-Rimkus bij de arbeidsrechtbank behandeld.

Volgens het meer dan 1.800 pagina’s tellende onderzoeksrapport in de corruptiezaak van het Landgestüt maakten Susanne Schmitt-Rimkus, Peter Borgreve en Bernhard Gerdemann zich schuldig aan het aannemen van geschenken en niet goedgekeurde nevenactiviteiten.

Zo zou er geld in eigen zak zijn gestoken na bemiddeling bij de verkoop van paarden. Volgens de advocaat van de voormalig directrice ging dit geld niet naar zijn cliënt, maar naar de hoofd rijmeester.

Uitstel

Om dit aan te tonen wil de advocaat een belangrijk document op tafel brengen, die hem echter voor de zitting van gisteren te laat bereikte. Daarop werd uitstel aangevraagd. De rechter wees dit toe, mede doordat er nog enkele andere getuigen gehoord moeten worden. Eind oktober komt de zaak opnieuw voor.

Vorige week werd voormalig financieel directeur Gerdemann al gehoord.

Lees ook: 

Zaak Warendorf: Proces corrupte directieleden van start.
Kamervragen Ministerie van Nordrhein-Westfalen in zaak Warendorf
Directie Warendorf stak duizenden euro’s in eigen zak
Zaak Warendorf: Kantoor Heinrich Ramsbrock doorzocht
Nieuwe ontwikkelingen in zaak Warendorf
Warendorf: Schmitt-Rimkus, Borggreve en Gerdemann op non-actief
Landgestüt Warendorf verdacht van corruptie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Züchterforum

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook