Zaak Warendorf: Proces corrupte directieleden van start

Na een langlopend corruptieonderzoek dat leidde tot non-actief stelling en uiteindelijk ontslag van drie directieleden van Landgestüt Warendorf, gaat nu het proces van van start. Volgens het meer dan 1.800 pagina’s tellende onderzoeksrapport maakten Susanne Schmitt-Rimkus, Peter Borgreve en Bernhard Gerdemann zich schuldig aan het aannemen van geschenken en niet goedgekeurde nevenactiviteiten.

Bij de arbeidsrechtbank in Münster wordt vandaag de eerste zitting gehouden, zo meldt de krant Westfälische Nachrichten.

Vandaag wordt voormalig financieel directeur Gerdemann gehoord. Volgende week donderdag (21 september) is het de beurt aan voormalig directrice Schmitt-Rimkus en op 18 oktober komt voormalig Hauptsattelmeister Borgreve voor de rechter.

Lees ook: 

Kamervragen Ministerie van Nordrhein-Westfalen in zaak Warendorf
Directie Warendorf stak duizenden euro’s in eigen zak
Zaak Warendorf: Kantoor Heinrich Ramsbrock doorzocht
Nieuwe ontwikkelingen in zaak Warendorf
Warendorf: Schmitt-Rimkus, Borggreve en Gerdemann op non-actief
Landgestüt Warendorf verdacht van corruptie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Westfälische Nachrichten

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.