Schmitt-Rimkus, Borggreve en Gerdemann krijgen tonnen voor niks doen

Precies een jaar geleden werden Susanne Schmitt-Rimkus, Peter Borggreve en Bernhard Gerdemann op non-actief gezet vanwege vermeende corruptie. Omdat er nog geen officiële aanklacht is ingediend en de drie dus ook nog niet veroordeeld zijn, worden ze gewoon doorbetaald. De kosten: meer dan 200.000 euro.

Gisteren kwam naar buiten dat dat corruptie door de directie van Landgestüt Warendorf veel omvangrijker was dan gedacht. Het ging niet alleen om snoepreisjes, de drie directieleden staken flink wat geld in eigen zak met onder andere de verkoop van paarden naar Qatar. Ondertussen is er nog steeds geen aanklacht en het ziet er ook niet naar uit dat deze er in het eerste kwartaal van 2017 komt, meldt minister Johannes Remmel aan Westfälische Nachrichten.

Meer dan 200.000 euro voor niks doen

De drie directieleden krijgen dus nog steeds doorbetaald en inmiddels is de deelstaat Nordrhein-Westfalen al meer dan 200.000 euro kwijt aan de drie op non-actief gezette medewerkers. 193.351,58 euro aan loon en 12.682,08 euro aan kosten voor in Warendorf gedetacheerde medewerkers van het ministerie.

Henning Höne, fractielid van de Münsterse afdeling van de FDP en agrarisch expert, kijkt met argwaan toe: “Al vanaf het op non-actief stellen van de drie medewerkers heb ik de indruk dat niemand echt z’n best doet om dit op te lossen.”

Lees ook:

Directie Warendorf stak duizenden euro’s in eigen zak
Zaak Warendorf: Kantoor Heinrich Ramsbrock doorzocht
Nieuwe ontwikkelingen in zaak Warendorf
Warendorf: Schmitt-Rimkus, Borggreve en Gerdemann op non-actief

Landgestüt Warendorf verdacht van corruptie

Bron: WN.de

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.