Ga naar hoofdinhoud

Stichting Hippische Juryleden wil jureren verbeteren

Foto Lonneke Ruesink
De website www.juryplatform.nl werd zo’n vijf jaar geleden opgericht en niet lang daarna volgde de Stichting Hippische Juryleden (SHJ), een initiatief van Corrie Wouters. De SHJ zet zich in om de kwaliteit van de jurering in de paardensport te verbeteren en te bevorderen.

Volgende week is de Week van de Scheidsrechter. De stichting grijpt dit initiatief aan om ook juryleden in de paardensport extra in de schijnwerpers te zetten. “De SHJ wil deze week benutten om de juryleden die vaak voor dag en dauw op pad zijn een hart onder de riem te steken. Een blijk van waardering omdat niemand het anders doet”, aldus jurylid Hanneke Hegeman.

De SHJ is in vijf jaar tijd van bescheiden groep doorgegroeid tot serieuze gesprekspartner. De SHJ informeert juryleden over alle actuele relevante onderwerpen die in de hippische sport belangrijk zijn zoals veranderingen in reglementen. Daarnaast biedt de site ruimte voor discussie over (nieuwe/oude) regels of interpretatie van regels. In de afgelopen jaren is de SHJ uitgegroeid tot een belangenbehartiger en gesprekspartner van de KNHS. In een constructieve samenwerking zijn diverse doelen gerealiseerd zoals verbetering van de juryfaciliteiten, aanpassing van de (bescheiden) dagvergoedingen, bijscholingen- en opleidingen, de licentiestructuur, de herkenbaarheid van juryleden tijdens wedstrijden, etc.

De SHJ is als officiële belangenorganisatie voor juryleden van de hippische sport bij de NOC*NSF aangesloten. Het is tevens de eerste onafhankelijke organisatie voor juryleden van zowel de KNHS als de Federatie Nederlandse Rijscholen (FNRS). In 2012 volgde een vernieuwde website, waar meer dan 1.300 juryleden van de KNHS en de FNRS vrijwillig zijn aangemeld. Paardensportverenigingen kunnen via de site (gratis) juryleden boeken voor de wedstrijden.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.