Ga naar hoofdinhoud

Strijd om kreupel paard van 892.500 euro, Kasselmann vrijdag voor de rechter

Een Zwitserse dressuuramazone kocht in 2013 voor 892.500 euro de ruin Londontown S (v. Londonderry) bij Hof Kasselmann. De Zwitserse amazone meent dat Kasselmann haar een kat in de zak heeft verkocht. De ruin is kreupel en volgens de koopster was dat al het geval toen zij Londontown S aanschafte. De rechtbank van Osnabrück buigt zich morgen opnieuw over de zaak die inmiddels al twee jaar loopt. 

In 2015 eiste de Zwitserse ontbinding van de koopovereenkomst. Inclusief btw heeft ze voor het paard 892.500 euro betaald. Ze eiste daarbij een schadevergoeding van ongeveer 50.000 euro voor de geleden kosten aan verzorging, training, vervoer en dierenartskosten. Dat bedrag is inmiddels natuurlijk opgelopen. Ook de dierenarts, die het paard bij aankoop onderzocht heeft, zou schadevergoeding moeten betalen volgens de eiseres.

Deskundigenrapport

Dat de zaak nog steeds loopt, ligt volgens de Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ) aan het deskundigenrapport van de Tierärtzlichen Hochschule in Hannover dat zeer lang op zich liet wachten. Na aandringen van de rechtbank werd het rapport al eerder aangeleverd, maar het volgens de rechtbank nog veel vragen open en werd het weer teruggestuurd.

Kasselmann maakt zich geen zorgen

De advocaat van Hof Kasselmann, Dagmar Borchers, maakt zich geen zorgen over de zaak, zo liet ze weten aan NOZ: “Wij weten heel zeker dat het paard ten tijde van de aankoop geen veterinaire gebreken had.” De advocaat van de Zwitserse amazone, Martin Kramer, ziet het anders. Volgens hem kan het nog alle kanten op.

Lees hier meer

Bron: NOZ

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Strijd om kreupel paard van 892.500 euro, Kasselmann vrijdag voor de rechter

  • Irene

    Ik snap het niet helemaal je koopt voor een kleine 9 ton een paard en dan zeg je dat hij op het moment van aankoop al kreupel was. Ik mag aannemen dat je een paard dat zo’n bedrag kost laat keuren en als hij dan op moment van aankoop kreupel is dat je je geld in je zak houdt en het paard laat staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook