Ga naar hoofdinhoud

Tommie Vissers Vingino gestolen *UPDATE*

Het top dressuurpaard Vingino van Tommie Visser is vanavond met geweld uit zijn stal gehaald en meegenomen door wat advocaat mr. Luc Schelstraete omschrijft als een ‘knokploeg van een man of tien’. “Vingino is gestolen en mag absoluut niet worden doorverkocht”, aldus de raadsman van Tommie Visser. De dressuurruiter beschuldigt de mannen ervan zijn vader en een stalmedewerkster te hebben mishandeld, terwijl mede-eigenaresse Margriet van Beelen inmiddels aangifte heeft gedaan, omdat ze beschoten zouden zijn door de vader van Tommie Visser.


Mede-eigenaresse Margriet van Beelen zou de ‘knokploeg’ gestuurd hebben. Tommie Visser is onthutst. “Ik ga deze mevrouw aanklagen! Die mannen hebben mijn vader met een ijzeren staaf geslagen en het meisje dat de paarden voerde met een ijzeren ketting geslagen. Dit is niet normaal meer!”, aldus de dressuurruiter.

Het verhaal van mede-eigenaresse Van Beelen luidt echter compleet anders. “We gingen gewoon mijn paard ophalen en toen heeft de vader van Tommie Visser op ons geschoten. Gelukkig is er niemand gewond geraakt”, aldus Margriet van Beelen, die direct aangifte heeft gedaan bij de politie.

De Noord-Hollandse dressuurruiter Tommie Visser is mede-eigenaar van Vingino – het toppaard waarmee hij zich in ijltempo in het olympisch kader heeft gereden. “Tommie heeft Vingino sinds 2009 in africhting en heeft daar nooit een cent voor ontvangen”, vertelt advocaat mr. Schelstraete.

“De afspraak was dat hij het paard kon blijven rijden. Onlangs meldde Tommie’s mede-eigenaresse dat ze het paard toch wilde verkopen. Daarop heeft Tommie mijn advies gevraagd en ik heb namens hem een brief gestuurd aan de mede-eigenaresse. In reactie hierop verscheen vanavond een groep van ongeveer tien sterke mannen, die zich met geweld toegang hebben verschaft tot de stal en die ook het aanwezige personeel hebben mishandeld. Ze hebben Vingino meegenomen. Dit is natuurlijk zo onrechtmatig als maar kan, evenals een eventuele verkoop van Vingino. Degene die dit paard nu koopt handelt niet te goeder trouw”, aldus mr. Schelstraete.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

26 reacties op “Tommie Vissers Vingino gestolen *UPDATE*

 • Nicole

  Het verhaal van mede-eigenaresse Van Beelen luidt echter compleet anders. “We gingen gewoon mijn paard ophalen en toen heeft de vader van Tommie Visser op ons geschoten. Dus je gaat “gewoon” je paard ophalen met een man of 10???? is dat niet een beetje heel erg raar! Dit lijkt echt een verhaal wat absoluut niet in het belang van het paard is.

 • Johnny Lut

  Als mede-eigenaar heb je volgens mij even veel rechten als de ander, dus wat heet hier gestolen?
  En hij heeft sinds 2009 het paard in opleiding en nooit een euro ontvangen ???? Beetje raar, zouden er niet andere afspraken gemaakt zijn, zoals rij hem maar voor de verkoop , maar ik wil geen verdere kosten? Maar dat hij het paard niet wil verkopen begrijp ik ook wel, door dit paard krijgt hij wel naam! Maar daar heeft de andere eigenaar niets aan, wordt daar ook aan gedacht!

 • geert

  Van m’n vader geleerd. Als het om geld gaat, kunnen mensen dingen doen die je niet verwacht.

 • Gabi

  Tja, wat zal ik hier eens op zeggen. Iedere partij zal zo zijn eigen waarheid hebben. En als je er niet zelf bij bent geweest, dus ook bij het maken van afspraken, kan je er alleen maar naar raden. Ik mag toch hopen dat de afspraken op papier staan. Zo niet, is dat verdomd onhandig. Maar het paard is weer eens kind van de rekening.

 • M

  Die hele margriet van belen is harstikke dom bezig!!
  als om geld gaat worden mensen zo raar

 • elly cardinaal

  http://www.rtvnh.nl/nieuws/140823/Schoten+gelost+bij+ontvoering+toppaard+Haarlemmermeer+
  Hier zijn de gaten van de schoten te zien en staat dat het paard in bewaring is bij de politie.
  Maar ja, journalisten weten het ook niet altijd ……
  Blijft een vervelende situatie.

 • Patrick van zomers

  Hallo, ik hoor dat Jullie een paard kwijt zijn. Misschien kunnen jullie navraag doen op de ‘ik haat paarden’ Facebook-pagina. Die lui haten de arme beestjes. Succes

 • R.lans

  Goede raad koop nooit een paard samen je ziet het geld geld geld en wat een ellende.

  Vind het eigenlijk nog zielig ook wat een stumpers.

 • eddy crul

  Na de zaken Eurocommerce en Bartels,nu de zaak Vissers.En er zijn er nog zo tientallen die nooit de pers halen.Hoe zou dat komen ????,Eén zaak is zeker, ook dit geval moet door de hoofdrolspelers afgehandeld worden.Met of zonder rechtbank.Persoonlijk zal ik daar geen stelling over innemen noch commentaar op geven ,maar moet wel opletten dat het bijna niet een hobby wordt deze zaken in de pers te volgen. Ik hoop dat de partij die gelijk heeft ook zijn gelijk zal krijgen. vr gr EC

 • Henk van 't Laar

  Geachte redactie,

  Mij valt op, dat u niet modereert conform uw eigen regels. Maar liefst vier reageerders schreven een bericht met alleen de voornaam waarvan één zelfs met alleen de letter M.
  Dat werkt natuurlijk laster en smaad in de hand!

  Voorts een reactie op het bericht van Gabi, ik citeer: “Maar het paard is weer eens kind van de rekening.”

  Hoezo? Elk paard is sowieso het kind van de rekening, nl. een dier tegen al zijn zinnen en natuurlijk gedrag in, africhten voor heel veel geld…..dat smeekt om allerlei wantoestanden, mn ten nadele van het paard.

 • Johannes

  Ik zeg: paardenvolk. Hoe vaak horen we niet über-ego-gedrag uit de paardenwereld. Maar ik geef toe, dit slaat alles. Hartelijk dank mevrouw Beelen voor de verdere verslechtering van ons imago. “Gewoon ons paard ophalen”. Als je dat op zo’n manier doet, rammelt er echt teveel, trouwens ook bij die “sterke mannen”. Onvoorstelbaar. Althans in 2014.

 • willem de vreugd

  om even te melden het paard is van mvr van beelen de heer visser zou hem naar de top brengen en bij verkoop zou hij een deel krijgen dit is te gek voor woorden dat de man in de gaten heb dat het een topper is en eigenlijk alles wil hebben het is niet zijn eigendom en moet eerlijk zijn maar helaas blijk dat de man zijn zakken wil vullen over de rug van een ander

 • Mirjam

  Waarom moeten dingen nu weer zo?! bah!
  Paarden rijden, omgaan met paarden, paarden handel… alles heeft te maken met de juiste communicatie (en (helaas) ook met geld) Iedereen heeft er een mening over, maar in de praktijk ontstaan de meeste problemen erdoor. Doordat intenties niet op de juiste manier vertaald worden naar gedrag, wordt het gewenste resultaat niet of onvoldoende bereikt. Dit had toch op een hele andere manier opgelost kunnen of wel moeten worden! Net als het geschillen Eurocommerce en Bartels. Ondertussen zijn hardwerkende ruiters en paarden hier de dupe van!

 • Bubbels

  Niemand weet inhoudelijk het verhaal dus het blijft gissen en nu een hennep plantage ! Kijk half Nederland heeft een touw om zijn strot door dit kabinet het verbaast mij dus niks dat mensen dit gaan ondernemen. Volgens mij worden alle mensen raar als het om geld gaat en je stekje wil redden !

 • De Vries

  Verhaal is vrij simpel, paard is niet van de heer Visser, er is enkel de overeenkomst om het paard te berijden. Hoewel het misschien anders had gekund kan men er wel vanuit gaan dat de eigenaresse alles heeft geprobeerd om het eerst via de reguliere weg te regelen. Dat heer Visser zijn billen bij elkaar knijpt bij de gedachte dat zijn (leen)paard straks niet meer door hem kan worden bereden en daarbij ongetwijfeld zijn niveau niet meer zal kunnen handhaven lijkt me logisch.
  Daarnaast het feit dat er door de partij van Visser wordt geschoten én er een (of zelfs meerdere?) hennepplantage(s) zijn aangetroffen én hiervoor steoom is afgetapt (vast niet legaal) zegt mij wel dat deze mensen geen zuivere koffie zijn. De tijd zal het leren, laat politie en justitie er zich maar over buigen. Alle meelopertjes roepen hard voor heer Visser, enkel door zijn bekendheid, maar niemand kijkt naar de feiten zoals ze er nu liggen. We zullen zien wat eruit komt, maar ik denk dat het vrij duidelijk moge zijn.

 • Paul Wilking

  Tegenwoordig mag je jezelf verdedigen door te schieten wanneer je beroofd wordt, zie Deurne. Dat is het risico dat je neemt, dus…

 • Lotje Moerdijk

  De kop heet, paard gestolen, maar uit de berichten hieronder (en de links) maak ik op dat de ontvoering mislukt is en dat de politie het paard in beslag heeft genomen. Dan is er toch geen vuiltje aan de lucht? De rechter gaat nu uitmaken van wie het paard is en het kan dus zomaar niet doorverkocht worden. Ook lees ik dat de heer Visser geen eigenaar was en enkel het paard voor de verkoop zou rijden. Als er niks op papier staat van rechten, houdt het dus op.

  Het doet me denken aan de Europese kampioenschappen endurance in Compiegne: De sjeik rijdt als 1e over de finish en de Belgische Kristel vanden Abeele als 2e, sij wordt daarmee Europees kampioen. Op het erepodium feliciteert de sjeik haar voor haar mooie prestatie en bedankt haar voor het paard. Haar mond valt open. Tussen finish en uitreiking had de eigenaresse van het paard het paard verkocht, zonder enig overleg. Het paard was haar lieveling en door een ziekte kon ze zelf niet rijden. Maar ze wilde hem ook niet kwijt. Kristel had het paard jarenlang gereden en getraind. Van geld was geen sprake, beiden waren gelukkig met deze oplossing. Maar voor het grote bedrag was de eigenaresse toch bezweken en weg was ie.

  Als er niks op papier staat, kun je als ruiter niets beginnen volgens mij, Olympisch kader of niet.
  De ontvoering verteld wel andere dingen: Was de dame bang dat ze het paard niet terug kreeg en welke paardenman is er nu gewapend? Hennepplantage? Tis allemaal een beetje vreemd…

 • chris

  Paardenvolk rare mensen.

 • Jaap

  Is door zo’n conflict ook niet de sport carrière van Ferro vroegtijdig beëindigd, die zogenaamde top ruiters cq amazones moeten niet zo zweven als ze succes hebben met een toppaard van een ander.

 • Peter van Dieren

  Dommie Mr.Schelstraete, Iedere paardeneigenaar weet dat een paspoort geen eigendomsbewijs is maar hij beweerd het tegendeel.(zie zijn uitspraak al zwaaiend met het paspoort)

 • anoniema

  Het paard is van van Beelen. Visser heeft gezegt dat hij het paard wilde trainen. Uiteindelijk wilde van Beelen het paard verkopen, maar Visser stond het niet toe, terwijl het haar paard is. Toen is familie van van Beelen er langs gegaan met een groepje jongeren die wel wilden helpen (dus niet ‘sterke mannen’ wat word beweerd) om te helpen het paard in te laden. (niet eens alle jongeren waren er bij, maar zaten gewoon in de auto, met als plan om daarna met z’n allen gewoon te hangen). De meeste jongeren wisten niet eens wat er echt aan de hand was, totdat de vader van Visser opeens op ze is gaan schieten en nu zitten ze vast, terwijl de meesten niet eens wisten wat er in godsnaam aan de hand was, en ze dachten dat ze iets goed deden!!
  De redactie heeft deze reactie ingekort vanwege ongepast taalgebruik.

 • henk leenheer

  jammer dat zulke berichten in onze mooie sport gebeurd,ik vind dat erg voor de rijder die zoveel jaren
  liefde en werk erop heeft zitten,en alleen om de winst,misschien zie ik het verkeerd,maar hoop dat alles goed komt,sterkte in dit verschil.henk

 • mees

  paardenhandel en autohandel is de smerigste handel !!!

 • Jaap

  Paarden die tonnen waard zijn, lucratieve verkopen van paarden naar de Oekraïne , olympisch kader, hennepkwekerijen , zang en danscariere ,handel in allerlei mode hondenpuppies, beetje op elkaar schieten en schelden , ach was geluk maar gewoon .
  Japie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook