Ga naar hoofdinhoud

Veel regen in Tryon bij overtrekken orkaan Florence

Orkaan Florence trekt zondag over Tryon, Noord Carolina, de locatie van de Wereldruiterspelen. De kür op muziek is afgelast en de eventers moeten een dagje wachten op hun afsluitende springparcours. De gouverneur heeft iedereen aangeraden om binnen te blijven: 'In het grootste deel van de staat moet je van de weg afblijven.' In Tryon komt het water met bakken uit de hemel.

Het meeste water lijkt ten noordoosten van de locatie van de Wereldruiterspelen te vallen, waar het risico op overstromingen en flashfloods groot is. Maar er staat nog steeds zo’n 12 tot 15 cm regen op de vooruitzichten voor Tryon. Wel begint Florence wat sneller te bewegen, hetgeen goed nieuws is.

Ondertussen zitten de Nederlandse sporters en de verzamelde toeschouwers en pers voornamelijk binnen en hopen ze dat de electriciteit niet uitvalt. De meesten zijn goed voorbereid met extra boodschappen, benzine en kaarsen.

Lekker trainen

Emmelie Scholtens liet zich vanochtend niet weerhouden door de regen en ging een rondje trainen met haar hengst Apache. Ruiters in Oranje plaatste dit filmpje:


Bron: Weather Channel / Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.