Ga naar hoofdinhoud

Adelinde Cornelissen en Aqiedo stijgen sterk op wereldranglijst

Adelinde Cornelissen met Aqiedo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Adelinde Cornelissen en de KWPN-hengst Aqiedo (v. Undigo) hebben een enorme sprong op de nieuwe FEI ranglijst gemaakt. Door de goede resultaten in dit jaar tot nu toe steeg het paar 142 plaatsen en haalde op een punt na de top vijftig van de wereld. Edward Gal is met Glock's Zonik N.O.P. (v. Blue Hors Zack) op de negende plaats nog steeds de hoogst geplaatste Nederlander. Isabell Werth blijft de lijstaanvoerder met Weihegold OLD (v. Blue Hors Don Schufro).

Op het Nederlandse kampioenschap bezegelden Adelinde Cornelissen en de dertienjarige hengst Aqiedo hun goed vorm met een bronzen medaille. De amazone uit Nijkerk eindigde vorig jaar in Saumur het seizoen met een dubbele overwinning en verzamelde dit voorjaar met de hengst veel punten voor de ranglijst in Aken, Rotterdam en Falsterbo. Cornelissen klom 142 plaatsen en staat nu op plek 51. Eén punt achter Ingrid Klimke die met Franziskus 15 (v. Fidertanz) ook een reuze sprong maakte vanaf plek 197.

Meulendijks komt in top 50

Nederlands kampioen Edward Gal behield met Glock’s Zonik de negende plaats en blijft de hoogst geplaatste Nederlander. Ook Madeleine Witte en de KWPN-hengst Cennin (v. Vivaldi) bleven op de vijftiende plek. Achter hen steeg Emmelie Scholtens en Apache (v. UB40) een plek van 24 naar 23. Anne Meulendijks kwam met MDH Avanti N.O.P. (v. United) de top 50 binnen en staat nu 41ste.

Van der Meer en Van Silfhout behouden posities

Patrick van der Meer en Zippo (v. Rousseau) volgen op plaats 43 en Diederik van Silfhout blijft met Four Seasons (v. Fürst Piccolo) op plaats 45 staan.

Dujardin met stip in top 10

Charlotte Dujardin heeft zich op de nieuwe ranglijst nadrukkelijk gemeld in de top met de talentvolle Mount St. John Freestyle. Dujardin steeg met de negenjarige dochter van Fidermark I van plaats 69 naar de tiende plek. Dit voorjaar debuteerde het paar internationaal in Nieuw en Sint Joosland met twee zeges en de zes volgende starts werden ook met overwinningen bekroond.

Werth op één en twee

In de top van het klassement zijn kleine verschuivingen. Zo steeg Emilio (v. Ehrenpreis) van Isabell Werth een plaatsje en staat tweede achter Weihegold. Helen Langehanenberg verstevigde haar toptien klassering en staat met Damsey FRH (v. Dressage Royal) nu op de zesde plaats door de goede prestaties in Aken.

Klik hier voor de FEI ranglijst.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook