Ga naar hoofdinhoud

Adelinde Cornelissen kiest voor Zephyr

Adelinde Cornelissen met Zephyr. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In het eerste onderdeel van het KNHS Indoorkampioenschap Grand Prix eindigde Adelinde Cornelissen met Zephyr (v. Jazz) als derde en met Aqiedo (v. Undigo) als vierde. Voor de afsluitende kür op muziek die morgen verreden wordt - waarin ruiters één paard mogen starten -  heeft de amazone gekozen voor Zephyr.

“Zephyr was vandaag hartstikke goed, daar ben ik heel blij mee. Tuurlijk, z’n piaffe moet nog beter maar voor de rest loopt hij echt een hele goede proef. Zephyr heeft vandaag de hoogste punten gelopen en daarnaast gaat Aqiedo komende week mee naar het CDI in Lier”, verklaart Adelinde Cornelissen haar keuze om de door haar ouders gefokte Jazz-zoon morgen in de kür te starten.

Ringervaring

Over Aqiedo, die nog niet zo veel wedstrijdervaring heeft, vertelt de amazone: “Toen we de ring in kwamen kreeg Aqiedo een beetje last van spanning. Dat was zonde want bij het losrijden stond hij er echt heel fijn aan. Die spanning kon ik niet gelijk laten afvloeien maar hij liet ook goede dingen zien. Hij heeft nog wat meer ringervaring nodig, dat komt wel.”

Klik hier voor de overzichtspagina van de KNHS Indoorkampioenschappen 2017

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook