Ga naar hoofdinhoud

Adelinde Cornelissen trekt Parzival terug

Ze stonden wel op de deelnemerslijst, Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival. Maar de topcombinatie verscheen vandaag in de Grand Prix, de kwalificatie voor de Wereldbekeromloop van morgen, niet aan de start.

Cornelissen en Parzival werden vanmorgen nog wel in de training gesignaleerd, maar verschenen vervolgens niet aan de start. Het is onbekend waarom Adelinde besloten heeft haar toppaard niet op Indoor Brabant aan de start te brengen. Onlangs maakte ze bekend dat Parzival niet helemaal fit was en ook zegde ze haar deelname aan de Wereldbekerfinale in Las Vegas af.

*UPDATE 17:24 uur*: Inmiddels is bekend, waarom Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival niet aan de start kwamen. Dit had niks te maken met de gezondheid van de Jazz-nakomeling, maar met die van de amazone zelf. Cornelissen meldde op Facebook, dat ze zich zo grieperig voelde dat ze zich daarom heeft teruggetrokken uit de wedstrijd.

Bron: Horses/Facebook Adelinde

 

6 reacties op “Adelinde Cornelissen trekt Parzival terug

 • mj kochx

  twitterbericht van Adelinde vermeldt dat ze nu zelf grieperig is

 • Sander

  Geef die Parzival toch zijn verdiende pensioen. Die heeft het echt verdiend. Adelinde heeft nog geen opvolger voor dit niveau, daarom blijft ze maar met die ouwe knakker verder rijden. Dat heeft Parzival toch niet verdient op zijn leeftijd??? Hij is toch gewoon op?

 • Silvia van der Horst

  Sander: Adelinde hoestte gisteravond al de longen uit haar lijf en dat lijkt mij een gegronde reden om vandaag niet te starten. Met Parcival heeft het niets te maken.

 • nel

  Ik ben het helemaal met je eens Sander!

 • Henk

  Adelinde kan heel goed zelf inschatten wanneer ze Parzival met pensioen laat gaan. Ik ben van mening dat zij bewezen heeft heel goed naar haar paarden te `luisteren` en daar waar nodig externe deskundigheid raadpleegt. Een paard als Parzival welke heel selectief is ingezet kent overigens niet een pensioengerechtigde leeftijd.

 • tineke

  Helemaal met @Henk eens! Adelinde is sportvrouw genoeg om zelf te bepalen wanneer zij Parzival terugtrekt uit de topsport.Dat kunnen wij buitenstaanders niet even bepalen. Beterschap Adelinde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook