Adelinde Cornelissen wint GP met familiepaard Zephyr - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Adelinde Cornelissen wint GP met familiepaard Zephyr

Update
Adelinde Cornelissen. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Vanmiddag heeft Adelinde Cornelissen met de door haar ouders gefokte Zephyr de Grand Prix in Wezep op naam geschreven met ruim 65%. In de Lichte Tour won Wiep Kwakernaak met haar Aristarchos de Intermédiaire I en in de Prix St. Georges maakten Stal van Silfhout en Stal Laarakkers de dienst uit. 

In een deelnemersveld van drie Grand Prix in de eerste competitiewedstrijd van de Bonfix Competitie ging Adelinde Cornelissen met haar Zephyr aan de leiding. Op haar Facebookpagina laat ze weten trots te zijn op het familiepaard Zephyr. “Dit was de weer eerste keer outdoor en hij was goed geconcentreerd, liet hele drafappuyementen zien, de zigzag in de galop was mooi en ik was ook blij met mijn pirouettes en wissels. De piaffe behoeft nog enige oefening, maar hij begint het te snappen!”, aldus de amazone.

Stal van Silfhout vs. Stal Laarakkers

In de Prix St. Georges gingen Diederik en Alex van Silfhout de strijd met elkaar en met Vai Bruntink aan.  Diederik won de strijd met Akki (v. Acordelli), met wie hij zijn wedstrijddebuut maakte. Alex eindigde met Denzel als tweede en Vai Bruntink werd derde en vierde met Pavo’s Ziggy Pop en Darabel. Jurylid Piet Groen genoot van hun stuurkunsten en was erg enthousiast over de organisatie van het concours. “Het was allereerst allemaal super geregeld en daarnaast heb ik heel fijn gejureerd. Mijn collega en ik zaten eng op één lijn. De professionals staken er bovenuit, met Diederik aan de leiding. Akki viel op in zijn geslotenheid en Diederik was zo geconcentreerd aan het rijden! Denzel vind ik echt een bijzonder goed paard. Zo los door zijn lijf! Hij was net wat minder aan elkaar als Akki en dat maakte het verschil. Wie ik ook nog graag wil noemen is Xander Noë die met Zhir (v. Rhodium) vijfde werd. Deze combinatie is zo goed vooruitgegaan! Ik dnek dat als dit paard nog wat losser in zijn lijf wordt, dat hij zeker bij de top drie kan gaan lopen op dit soort wedstrijden.”

Meijer wint ZZ-Zwaar

Inge Meijer mag zich de winnares noemen van de eerste selectie van de Bonfix Competitie klasse ZZ-Zwaar. Met Don Amigo (v. Don Crusador) behaalde ze een score van 64,07%. Thea Dijkstra werd tweede met Abe Fan Bangazathe (v. Brandus 345) en Mieke Naberink werd derde met Chesspoint. Gerdien Hilgenberg eindigde in deze [roef nog als vierde met Chanel, maar in de andere proef pakte ze de overwinning.

Bonfix Competitie

Deze wedstrijd geldt als eerste competitiewedstrijd van de Bonfix Competitie die in totaal uit drie selectiewedstrijden bestaat. De beste twee resultaten tellen, waarbij de winnaar naast een mooi bedrag aan prijzengeld tevens een statiedeken kan winnen. Op 2 juli en 9 september worden de overige tweed competitiewedstrijden verreden in Wezep.

Uitslag subtop Wezep, eerste selectie Bonfix Competitie.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Adelinde Cornelissen wint GP met familiepaard Zephyr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook