Ga naar hoofdinhoud

Before Sunrise scoort met gemak hoogste punten

Foto Lonneke Ruesink

Met een voorsprong van 14 procent schreef Jennifer Sekreve zondag in Aerdenhout met het paard Amstelvreugd’s Before Sunrise (v. Damon Hill) de rubriek voor zesjarigen met gemak op haar naam. In deze laatste voorronde van het KNHS- Subli Kampioenschap voor jonge dressuurpaarden van het outdoorseizoen behaalde zij een score van 82,4%. “Amstelvreugd’s Before Sunrise is een paard dat zeer sterk aan zijn vader doet denken. Dit paard heeft een zeer sterke stap, ook de draf en galop zijn erg goed”, aldus jurylid Els Mouw.

Bij de vierjarigen was Letty Roseboom met Dancing Dilinda één van de favorieten. De dochter van Sorento behaalde eerder dit seizoen al mooie scores en lijkt op weg naar een plaats in de finale op 28 december in Ermelo. Jurylid Willemien Blanken- van de Scheer: “Dancing Dilinda is een heel compleet paard, goed afgericht en zuiver in de gangen. Dit paard is goed te bewerken en reeds bevestigd in de oefeningen. In de galop zou Dancing Dilinda het achterbeen nog iets meer mogen buigen.” In Aerdenhout behaalde de merrie een percentage van 78,4%.

Met een score van 78,6 procent was Coco Chanel (Sandreo x San Remo) van Patrick van der Meer de duidelijke winnaar in de rubriek voor zesjarigen. Els Mouw was erg positief over deze combinatie. “Coco Chanel is een erg mooi, aansprekend paard met drie prima gangen. Dit paard werd tevens zeer correct voorgesteld en is zeker een belofte voor de toekomst.”

De komende weken zijn er indoor nog verschillende selecties voor het KNHS-Subli kampioenschap voor jonge dressuurpaarden.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook