Ga naar hoofdinhoud

Anky in De Telegraaf: ‘Weet beter wat verwacht wordt’

"Op mijn zestiende won ik op Indoor Brabant mijn eerste twee dressuurrubrieken, een Z-proef en de young riders. Ik kreeg een heren- en damesfiets als prijs. Eén voor mijn vader en één voor mij. Het gevoel was ongelofelijk. Ik had gewonnen op het belangrijkste concours ter wereld. Althans, zo dacht ik erover als tiener", aldus Anky van Grunsven in haar column in De Telegraaf.

“Indoor Brabant is altijd bepalend in mijn leven geweest. Ik heb vrijwel alle 31 tussenliggende edities – eenmaal werd het gecanceld – van dit Brabantse paardensportevenement meegemaakt. Op diverse manieren, dat wel.”

Weinig indruk

“Zo sterk als de herinnering van de twee fietsen, zo weinig weet ik nog van mijn internationale doorbraak in de Wereldbeker. Natuurlijk ken ik het lijstje: ik heb de Wereldbeker tien keer gewonnen, maar gek genoeg heeft de eerste internationale start toch weinig indruk gemaakt.”

Herinneringen

“Veel herinneringen lopen door elkaar. Ik heb ook van alles gedaan: wedstrijden gereden als dressuur- en reiningamazone, clinics gegeven, pupillen begeleid, afscheid genomen van mijn toppaarden Bonfire en Salinero en als adviseur opgetreden. De komende vijftigste editie – een absolute mijlpaal – beleef ik voor de tweede keer als voorzitter.”

Compleet andere wereld

“Ik dacht dat ik Indoor Brabant door en door kende, maar sinds mijn aanstelling als preses kom ik achter een compleet andere wereld naast de topsport. Na het plotselinge overlijden van onze voorzitter Gerrit-Jan Swinkels overviel mijn aanstelling me een beetje. Ik ben niet zo van het praten en veel meer van het doen. De buitenwacht benaderde me ook ineens heel anders. Daar moest ik aan wennen.”

Verder kijken

“Maar het is bovenal een interessant leerproces. Ik weet bij de tweede editie al beter wat er van me verwacht wordt. En het mooie van het voorzitterschap is dat ik veranderingen mee mag doorvoeren. Nou, dat wil ik maar wat graag als ik er de sport mee kan dienen. Hoewel het evenement top voor elkaar is, moet je altijd verder kijken en nooit denken dat het ’af’ is.”

Verrassende formats

“Aan het eind van het evenement maken we bekend hoe de toekomst van Indoor Brabant eruit ziet. We komen met een aantal verrassende en vernieuwende formats op sportief gebied. We denken Indoor Brabant een mooi bestendig perspectief te bieden.”

Lees hier de hele column.

Bron: De Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook