Ga naar hoofdinhoud

Anky vergelijkt Harrie Smolders met Verstappen en Dumoulin

In haar laatste column in De Telegraaf schrijft Anky van Grunsven over boegbeelden die een sport kunnen maken. "Kijk maar eens hoe warm de natie draait voor atleten als Tom Dumoulin en Max Verstappen." In dat rijtje plaatst de vrouw die dressuursport in Nederland deed leven ook Harrie Smolders: "Hij heeft ook de potentie om zijn sport voor langere tijd te dragen."

“Harrie heeft altijd handelspaarden gereden, maar tegenwoordig heeft hij de beschikking over twee paarden, Don en Emerald, die niet verkocht gaan worden. Je ziet wat dat hem oplevert: hij kan langer toewerken naar de perfecte afstemming met zijn paarden en daardoor is hij wedstrijden gaan winnen.”

‘Nog veel van hem horen’

“Met zijn ervaring kan Harrie in de nabije toekomst ook mooie titeltoernooien winnen. Hij was al tweede op het EK 2017. Natuurlijk moeten zijn paarden gezond blijven en dat blijft in sport een onzekere factor. Maar lukt dat, dan kunnen we nog veel van hem horen.”

Lees de gehele column hier en hier via Blendle.com

Bron: Telegraaf

Eén reactie op “Anky vergelijkt Harrie Smolders met Verstappen en Dumoulin

  • Marcel Dufour

    Paardensport zal nooit populair worden zolang het louter en alleen een sport voor de elite is geworden met de kosten die er vandaag de dag mee gepaard gaan.
    Organisatoren van concoursen doen dat voor het grootste deel om er geld aan over te houden, niet voor de sport.

    De Peelbergen is de overtreffende trap in dat spel van ruiters & eigenaren plukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook