Ga naar hoofdinhoud

Blundell: ‘Freestyle was altijd al speciaal’

Exclusief
Charlotte Dujardin met Mount St. John Freestyle. Foto: Kevin Sparrow
De achtjarige Fidermark-dochter Mount St. John Freestyle is misschien de grootste kanshebber om in de voetsporen van Valegro te treden. Met Charlotte Dujardin werd ze vorig jaar Brits kampioen en wordt inmiddels voorbereidt op het Grand Prix-werk. Eigenaresse Emma Jane Blundell vertelt in een exclusief interview over de talentvolle merrie.

“Freestyle is altijd al een heel speciaal paard geweest, heel lief en het gemakkelijkste paard om mee te werken”, begint Blundell, het gezicht achter de Britse stoeterij Mount St. John, haar verhaal. “Ze is dol op haar werk en probeert haar ruiter altijd blij te maken.”

Speciaal vanaf het begin

Blundell kocht de merrie als veulen op de Elite veulenveiling van 2009 in Verden. “Het is geweldig om eigenaar van zo’n paard te zijn, maar het is extra bijzonder dat ik haar heb zien opgroeien en haar door en door ken.”

Eerste wedstrijd

De Britse nam zelf plaats in het zadel van de destijds driejarige Freestyle en reed haar eerste wedstrijd een jaar later. “Het vertrouwen en het gevoel dat ze gaf was toen al heel speciaal”, blikt ze terug.

Spelenderwijs

“Charlotte is met haar begonnen toen ze zes jaar oud was en al snel werd duidelijk dat Charlotte gek was van haar werkwilligheid. Ze hebben zich samen sindsdien snel ontwikkeld, hoewel het spelenderwijs gaat. Het werk gaat Freestyle gemakkelijk af en het lijkt alsof ze alleen maar lol heeft.”

Brits team

De trotse eigenaresse kijkt uit naar een succesvolle toekomst. “Het doel is om haar naar de Grand Prix te werken en dan kijken hoe ver ze kan gaan. We zouden het geweldig vinden als ze het Britse team kan vertegenwoordigen!”

Fokkerij

Blundell is zeer actief in de fokkerij en fokte zo ook, via embryotransplantatie, drie veulens bij Freestyle: “In 2013 een dochter van Ampère en het jaar daarop volgden een merrieveulen van De Niro en een hengst van San Amour.”

“De laatste twee jaar hebben we niet bij haar gefokt vanwege haar training bij Charlotte. We verwachten dit jaar wel een (ET) veulen van Ferdeaux uit haar Ampère-dochter”, aldus Blundell.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook