Ga naar hoofdinhoud

Bondscoach Theodorescu wijst dressuurteam Aken aan

Archiefbeeld Damon Hill Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bondscoach Monica Theodorescu maakte vandaag na het internationale dressuurconcours in Perl-Borg het dressuurteam bekend dat van start gaat in de FEI Nations Cup tijdens CHIO Aken. Ze kiest voor voor Helen Langehanenberg met Damon Hill , Matthias Alexander Rath met Totilas, Kristina Sprehe met Desperados FRH en Isabell Werth met Bella Rose.

Met de aanwijzing voor het team voor Aken staat voor de Wereldruiterspelen in Normandië nog niks vast, zo benadrukt Theodorescu bij de bekendmaking van het team. Er komen ook individueel een aantal ruiters in actie in Aken waarvoor er nog kansen liggen. Hieronder onder meer Fabiënne Lutkemeier met D’Agostino en Isabell Werh met Don Johnson. Ook hoopt Theodorescu dat de op dit moment geblesseerde Girasol en Herzruf’s Erbe fit zijn voor Aken.

Theodorescu reageerde positief op het feit dat een aantal favorieten voor het WK aan start verschijnen in Aken. Dit zijn bijvoorbeeld Charlotte Dujardin met Valegro en Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival. “De Nederlanders en de Britten zijn zeer goed voorbereid op het WK. Dat Parzival en Valegro in Aken starten is voor ons heel goed. Dan weten wij ook direct waar we staan.”

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook