Ga naar hoofdinhoud

Broere Westpoint imponeert tijdens ‘oefenrondje’

Kirsten Beckers met Westpoint

Kirsten Beckers was met Broere Westpoint (v. Jazz) de absolute uitschieter in de Prix St. Georges in Uden afgelopen zondag. De indrukwekkende zwarte hengst imponeerde de jury met zijn prachtige bergopwaartse silhouet. Door de stuurkunsten van zijn amazone Kirsten Beckers kon de jury vele achten en zelfs twee negens kwijt, waardoor het duo aan kop kwam met 72,57%.

“Ik had me ingeschreven voor Uden om weer in het ritme te komen, te kijken waar je ongeveer staat en te kijken hoe je het beste kunt losrijden. In Uden concentreerde ik me op ontspannenheid en echt los zijn van de hand. Hierdoor was Westpoint lekker ontspannen en dan loopt hij ook veel losser door het lijf”, aldus Kirsten Beckers. Tijdens de proef kon de combinatie deze ontspannenheid volhouden. “Westpoint liep echt goed. Hij was meer ontspannen, meer gelaten en goed met zijn aandacht bij zijn werk.”

Met haar andere paard, Broere Argentino (v. Jazz), startte Beckers voor het eerst in de Prix St. Georges. Dit resulteerde in 65,59% en een zesde plaats. Alex van Silfhout eindigde als tweede met Locke (v. Gottwald) met 67,43%. Peter de Boer werd derde met Amazing Comeback (v. Negro). In de Intermédiaire won dit duo.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook