Ga naar hoofdinhoud

Carl Hester onder de indruk van Elastico

Foto Lonneke Ruesink
Niemand minder dan Carl Hester en Bert Rutten beoordeelden de vier- en vijf jarige dressuurtalenten in de finale van de KWPN-Limburg dressuurdagen in Panningen, afgelopen weekend. Bij de vierjarigen was de chique zwarte hengst Elastico (Johnson x Concorde) de absolute winnaar. Hij werd gereden door Saskia van Es. Spielbergs Cartier (Spielberg x Jazz) werd, met in het zadel Inge Coenen, verkozen tot beste vijfjarige.

Carl Hester stapte in het zadel van de beste drie paarden per leeftijdscategorie. “Het was echt een plezier om Elastico te rijden. Hij loopt fijn gedragen en heeft echt een heel goede draf en galop, met daarin een fijne balans. Daarnaast blijft Elastico super in het frame en hij heeft een heel fijne mond”, vertelt Hester enthousiast. Eros (Wynton x Ferro) werd met Kyra Klinkers tweede. Evita (Lord Leatherdale x Painted Black) mocht met John Deenen als derde opstellen.

De titel bij de vijfjarigen was voor Spielbergs Cartier, die na de eerste ronde op zaterdag nog tweede stond. Hester en Rutten waren zeer gecharmeerd van de bruine, compact gebouwde Spielberg-zoon en plaatsten hem voor het overrijden al op de eerste plaats met 82,5 punten. De zeer grote vos Darshan (Vivaldi x Welt Hit II) zakte naar de tweede plaats met Vienna Romp. Derde werd Denver (Jazz x Welt Hit II) met Bart Bax.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Carl Hester onder de indruk van Elastico

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook