Ga naar hoofdinhoud

Charlotte Jorst onthult miljoenenprijs van Lorenzo

Severo Jurado Lopez met Lorenzo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In het Deense dagblad Børsen (vergelijkbaar met het Financieele Dagblad in Nederland) geeft de van oorsprong Deense Charlotte Jorst een openhartig interview over de prijzen die zij betaalt heeft voor haar paarden. De in de Verenigde Staten woonachtige amazone, die rijk werd door de verkoop van horlogebedrijf Skagen, onthult onder andere de vraagprijs van Olympiadepaard Lorenzo (v. Lord Loxley) bij Helgstrand Dressage: bijna 3 miljoen euro (12.000.000 DKK). 

“Maar dat wilde ik niet geven, dus Andreas kwam met een ‘iets betere prijs’ en toen heb ik ‘m meegenomen om hem te proberen”, aldus Jorst, die ook spreekt over de prijs van haar eerste toppaard: Nintendo (v. Negro). Voor de ruin die in eigendom was van Hanni Toosbuy-Kasprzak moest Jorst ruim 1 miljoen euro neerleggen (8.000.000 DKK) bij Helgstrand.

Besten van de wereld

In het interview vertelt Jorst verder over haar ambities. Ze wil tot de besten van de wereld behoren. “Ik houd van paarden omdat ik ambitieus met ze kan zijn. Het is als het runnen van een bedrijf met werknemers: je moet zorgen dat je samen dezelfde kant op wil, dat zij willen wat jij wil.”

Altijd gedroomd van dit

“Ik heb 25 jaar achter een bureau gezeten en gedroomd om dit te doen. Het is geweldig om als vijftigjarige elke dag nog wat nieuws te leren. Mijn motto is dat als je niet meedoet, je ook niet kunt winnen. Maar als dat laatste niet lukt is het ook niet erg, het doel om bij de top te gaan horen is een leuk doel.”

Bron: Børsen.dk

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook