Ga naar hoofdinhoud

Cornelissen en Fleau de Baian zetten zegereeks voort

Adelinde Cornelissen met Fleau de Baian. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In Harich werd de eerste Prix St. Georges selectie voor de KNHS Indoorkampioenschappen gewonnen door Adelinde Cornelissen en Fleau de Baian (v. Jazz) met een absolute topscore van 73,95%. De amazone uit Nijkerk kreeg serieuze concurrentie van Jennifer Sekreve met San Siro (v. San Amour). Veronique Roerink stuurde haar WK-merrie Flanell (v. Apache) naar het witte lint met 70,53%.

Het is inmiddels een jaar geleden dat Fleau de Baian zijn officiële debuut in de ZZ-Zwaar maakte. Cornelissen reed de hengst toen – eveneens op de eerste selectie – naar het winnende percentage van 73,79%. In die tijd daarna heeft de combinatie de nodige overwinningen behaald, en daar lijkt vooralsnog geen einde aan te komen.

Gedragenheid

De proef in Harich verliep naar alle tevredenheid van Cornelissen. “Er is eigenlijk geen onderdeel dat Fleau de Baian niet goed kan. Hij gaat met zoveel balans en gedragenheid door de ring en de pirouettes en series doet hij volgens het boekje. Het enige kleine hakkeltje was de korte zijde waarop een beetje spanning ontstond door wat wind, maar eigenlijk reageerde hij zelfs daar nauwelijks op. De zigzag in galop daarna kon ik gelijk weer goed inzetten.”

Hengstenkeuring

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de hengst is aangemeld voor de KWPN Hengstenkeuring. “Fleau is van augustus en is daarom nooit aangeboden voor de hengstenkeuring, hij was echt te jeugdig. Inmiddels is hij zeven en loopt succesvol Lichte Tour. Wordt hij aangenomen in de selectie, hoef ik hem nu gelukkig maar vijf dagen te missen voor de karaktertest. Ik denk dat het voor fokkers reuze interessant is, een volle broer van Parzival. En voor mijzelf ook, ik wil er ook graag een veulentje van”, aldus Cornelissen.

Sekreve op koers

Met een tweede en derde plaats in de ZZ-Zwaar selectie en ook nog eens een tweede in de Prix St. Georges, kan Jennifer Sekreve terugkijken op een meer dan succesvolle dag. Met San Siro kwam ze uit op 73,09%. Daarmee bleef ze net geen volle drie procent voor op Roerink. Femke Beljon was met Winningmood (v. Prado) goed voor 68,49% en de vierde plaats.

Bischot wint Grand Prix

In de Grand Prix, waarin drie amazones van start gingen, werd het hoogste percentage van 69,45% bij elkaar gereden door Hester Bischot met Trovador da Raposa (v. Offensor). Haar voorsprong op de nummer twee, Manon van Hylckama-Vlieg met Kingsley Archibald (v. Krack C) was net iets meer dan een procent.

Lees ook: Bruntink en Cum Laude winnen eerste selectie: ‘Hier word ik heel blij van’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook