Ga naar hoofdinhoud

Daniëlle Heijkoop en toekomsttroef Damirez op eenzame hoogte

Daniëlle Heijkoop vormt twee maanden een combinatie met Damirez (v. Sandro Hit) en maakte vorige week met twee winnende proeven in het ZZ-Zwaar een geslaagd wedstrijddebuut. Op de Subtopwedstrijd in Liempde boekte ze met haar zwarte toekomsttroef vandaag een nieuw record van 72,07%. Die score was met grote overmacht goed voor de eerste plaats.

Op hun debuut van een week geleden zette Danielle Heijkoop met Damirez gelijk fraaie scores neer van 68 en 70 procent. Toen kreeg het duo nog wat stuurfouten. “Dat ging vandaag al veel beter”, vertelt Heijkoop na afloop van haar winnende proef. “Ik hoorde van anderen dat de baan wat kijkerig was. Er stonden plantjes in maar Damirez keek nergens naar en was heel relaxed.”

Lovend commentaar

Voor de drafonderdelen en de zijgangen werd het duo beloond met 8-en en 8,5-en. De uitgestrekte galop leverde een 9 op. “Er is niks dat Damirez niet kan. Hij doet enorm z’n best en blijft er voor gaan. Het is echt een heel talentvol paard”, looft Heijkoop haar negenjarige zwarte ruin. “Het geheel mag nog iets meer bevestigd, maar de klik is er. We kregen ook lovend commentaar, echt super leuk om te horen.”

Puntjes op de i

De Sandro Hit-zoon krijg nu even vrij. “Hij heeft twee weken achter elkaar wedstrijd gelopen en ik wil hem eerst even een beetje bij laten komen. Daarna pak ik hem weer op met basiswerk en dan hoop ik richting de selecties voor de indoorkampioenschappen de puntjes op de i te kunnen zetten.”

Bekijk hier een trainingsvideo van Daniëlle Heijkoop met Damirez

Niks te klagen

Met de merrie Daula II (v. Gribaldi) reed Heijkoop in de Prix St. Georges, die gold als selectie voor Jumping Amsterdam. Het duo behaalde 72,89% en eindigde daarmee als tweede. “Ik wil dolgraag in Amsterdam rijden en baal als een stekker. Een van de juryleden had ons aan kop staan, echt jammer dat het nét niet gelukt is”, aldus Heijkoop die hoopt dat ze op een van de volgende selectiewedstrijden een ticket voor het concours in de hoofdstad kan bemachtigen. “Daula heeft goed gelopen en ik ben super trots op haar. Het was pas onze tweede start in deze klasse, dus ik heb zeker niks te klagen.”

Heunen volgt

Nicole Heunen volgende op de tweede plaats. Zij reed Spielberg’s Ciske (v. Spielberg) naar de score van 65,43%. Diana Damen en Escoffier (v. Johnson) werden derde met 63,86%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Adelinde stuurt Fleau de Baian met topscore naar Jumping Amsterdam
Skylar Bos en Black Boy opnieuw aan kop in Zware Tour

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.