Ga naar hoofdinhoud

Daniëlle Heijkoop viert debuut met winst

Update
Danielle Heijkoop met Baldi. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Daniëlle Heijkoop heeft een goede klik met kinderen van Gribaldi. Want naast haar succesvolle Grand Prix-paarden Siro en Badari, wist ze vandaag te overtuigen met Baldi die ook een zoon is van de zwarte keurhengst. Op de Subtopwedstrijd in Nieuw-Vennep reed Heijkoop deze tienjarige hengst voor het eerst in de Prix St. Georges en wist dit debuut gelijk winnend af te sluiten.

Heijkoop reed de stoere hengst vorig jaar een keer in het ZZ-Licht en ZZ-Zwaar. Vandaag was de score van 66,12% ruimschoots genoeg voor de zege in de Prix St. Georges. Het jurykoppel kon hoge punten kwijt aan de drafappuyementen, het uitstrekken, de pirouettes en de stap. “Ik ben zeker tevreden en je moet toch de ring in om te weten waar je staat”, vertelt de amazone. “Ik heb Baldi nu zo’n anderhalf jaar en omdat Siro en Badari voorgingen kwam het er niet van om hem vaker mee te nemen. Ik heb hem thuis wel doorgetraind en het is nu echt m’n bedoeling om vaker met hem op concours te gaan.”

Internationaal

“Het zou leuk zijn als ik Baldi naast m’n Grand Prix-paarden internationaal in de Lichte Tour kan starten. Maar omdat ik afhankelijk ben van een tweepaards vrachtwagen moet ik dan wel keuzes maken. Hij heeft heel veel talent voor de piaffe en passage dus Grand Prix is uiteindelijk wel het doel met hem. Baldi is een poppetje om te zien en met z’n 1,66 m echt een kleintje vergeleken met m’n andere Gribaldi’s”, besluit Heijkoop lachend.

Vivienne Bos mocht het rode lint ophalen. Zij kwam met de elitemerrie Baronijke L (v. Vivaldo) tot een score van 63,82%.

Dubbel oranje voor Van Brenk

Wijnanda van Brenk beleefde een goede dag. Hoewel ze zelf nog niet helemaal tevreden was, won ze met Urbanes (v. Gribaldi) de Grand Prix en met Vladimir (v. Krack C) de Intermédiaire II. Met de vijftienjarige Gribaldi-zoon kwam ze tot 65,75%. “Hij wil heel graag groot lopen en dan is het moeilijk om hem te sluiten voor de piaffe. Daarom heb ik vandaag geprobeerd om hem klein te laten bewegen en me echt gericht op de piaffe. Dat lukte vrij aardig maar kan nog veel beter”, vertelt de amazone. Met een score van 64,34% was de vosruin Vladimir te beste in de Inter II. “Hij kan heel goed piafferen maar moet dat in de proef nog langer volhouden. Maar dat ligt ook wel een beetje aan mij, dus daar moet ik zelf echt nog fanatieker in worden”, lacht ze. “Met beide paarden kunnen en moeten de scores zeker omhoog.”

Zuidervaart aan kop

Kelly Zuidervaart debuteerde vandaag in de Inter I en wist gelijk te winnen. Ze reed de door haar zelf opgeleide Cadans M (v. Torino) naar een score van 63,95%. Met 63,29% sloten Vanja de Boer-Putker en Eastend’s Castello (v. Whitesnake) aan op de tweede plaats.

Van de Heuvel naar twee zeges

In het ZZ-Zwaar ging Marije van de Heuvel er twee keer met de winst vandoor. Met haar Oscar-nazaat Donovan van Kairos realiseerde ze 64,71% en 65%. In de eerste proef eindigden Jj Schelling en Creator (v. Florencio) met 64,43% als tweede. In de tweede proef was het rode lint met 64,79 voor Bas Peijpers en de tienjarige Tango-ruin Voergoed’s Tabasco.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.