Ga naar hoofdinhoud

Denise Nekeman vierde bij internationaal Grand Prix-debuut

Exclusief
Denise Nekeman met Boston STH. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Van het Nederlands gezelschap dat afreisde naar Aken, zette Denise Nekeman het beste resultaat neer met haar Johnson-zoon Boston Sth. De amazone realiseerde bij haar internationale Grand Prix-debuut een score van 69,152% en eindigde daarmee net buiten de top drie. Ook Seth Boschman viel in de prijzen, zijn proef met Bono (OO Seven x Jazz) was goed voor 67,935% en de zesde plaats.

Nekeman was met de twaalfjarige hengst eerder al internationaal succesvol bij de U25, maar reed tot dusver alleen nationale Grand Prix-wedstrijden. “Nationaal had ik al een paar keer goede scores gereden. Ik ben hier eigenlijk naartoe gegaan om te kijken hoe Boston op dit niveau op een internationale wedstrijd zou reageren”, vertelt de amazone. “Ik ben meer bezig geweest met het rijden van de proef dan m’n plaatsing, ik wilde gewoon de proef lekker voor mezelf rijden.”

Goed gevoel

Over het verloop van haar Grand Prix geeft Nekeman aan tevreden te zijn. “Een paar dingen verliepen iets minder, zo had ik een telfout in de zigzag in galop. Maar voor mijn gevoel liep hij erg fijn en ik ben vooral super blij met hoe hij zich gedraagt op zo’n groot evenement.”

Balen

Twee Duitse juryleden waardeerden de proef van Nekeman en Boston Sth met ruim 72%. Bij een Deens, Nederlands en Mexicaans jurylid bleef de score hangen rond 66-67%. “Daar baalde ik onwijs van, helemaal omdat ik voor mijn gevoel erg fijn gereden heb. Ik weet ook wel dat het bij de jurysport hoort, maar leuk is het niet.”

U25 kür

Morgen rijdt Nekeman nog één keer haar U25 kür. “Op het Nederlands kampioenschap heb ik een kür van Hans Peter Minderhoud gereden, maar dat verliep toen niet helemaal goed. Daarom heb ik besloten om m’n U25 kür te rijden en dat vind ik eigenlijk ook wel leuk. Er is wel een nieuwe Grand Prix-kür in de maak, maar die was nog net niet af.”

Finse winst

De Grand Prix werd onomstreden (71,413%) gewonnen door de Finse ruiter Henri Ruoste en de Riedinger-zoon Roccabar. Britta Rasche mocht als tweede opstellen met haar Lusitano-hengst Xerez (70,130%). Jean-René Luijmes, Tosca Visser-van der Meulen en Adelinde Cornelissen konden minder overtuigen en eindigden op plaatsen dertien, veertien en vijftien.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook