Ga naar hoofdinhoud

Deur naar Wereldruiterspelen op kier voor Totilas?

Matthias Alexander Rath met Totilas
De Wereldruiterspelen (WEG) leken van de baan voor Matthias Alexander Rath en Totilas . Met het missen van de Duitse kampioenschappen kan het tweetal officieel niet voldoen aan de selectiecriteria voor de WEG. Toch heeft bondscoach Monica Theodorescu aangekondigd vandaag met eigen ogen de rentree van Totilas te gaan bekijken in het Belgische Kapellen. Daarmee lijkt de deur voor Rath en Totilas op een kier gezet.

Al verschillende keren zouden de Duitse Mathias Alexander Rath en Totilas weer terug komen in de ring, na blessureleed voor de Gribaldi-zoon. Vandaag is het dus zover. Totilas en Rath zijn al bijna twee jaar uit het beeld verdwenen. Blessures volgden elkaar op en voor de Olympische Spelen was het Rath die in de lappenmand zat.

Rath, die traint bij Sjef Jansen, legt zijn keuze voor de wedstrijd in Kapellen uit: “We hebben hier de uitstraling van een internationaal toernooi, maar wel een relatief rustige omgeving. De verwachting stijgt natuurlijk, omdat twee jaar een lange pauze is. Mijn doel met Toto is om nu langzaam op te bouwen richting de wereldtop.” Rath brengt ook Bretton Woods aan start in de Lichte Tour.

Totilas kwam gisteren moeiteloos door de veterinaire keuring. Vanmiddag gaat om 13.00 uur gaat de Grand Prix van start. Rath is om 14.12 uur aan de beurt.

Klik hier voor de startlijst.

Bekijk hieronder een video van Mathias Alexander Rath en Totilas in Hagen 2012.

Bron: Horses / Dressursport Deutschland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.