Ga naar hoofdinhoud

Diederik van Silfhout nieuwe ruiter KWPN-hengst El Capone

Exclusief
El Capone, hier onder Marieke van der Putten Foto: Melanie Brevink

Vorig jaar kwam het nieuwe naar buiten dat de KWPN-hengst El Capone (v. UB40), die tot dan toe onder Marieke van der Putten furore maakte in de sport, voor een deel verkocht was aan Andreas Helgstrand. Met de verkoop vertrok de UB40-zoon ook naar Denemarken. Inmiddels is de zwarte teruggekeerd op Nederlandse bodem en staat hij sinds twee weken bij Diederik van Silfhout in training.

“El Capone is nog voor de helft van Nol Gerritsen. Met hem is al eens eerder ter sprake gekomen of ik hem niet wilde gaan rijden. Nu vertrekt de stalruiter van Helgstrand die hem altijd reed en is hij hier heen gekomen”, legt Van Sifhout uit.

Tijd nemen

Hoewel de ruiter nog maar kort een combinatie vormt met de hengst, is hij lovend over zijn nieuwe aanwinst op stal. “Het is echt een heel goed paard en het gaat ook al hartstikke goed. Hij lijkt heel veel talent te hebben voor de piaffe en passage en springt al wat eners, maar het is nog erg groen allemaal. Het is nu zaak dat alles wat meer bevestigd wordt. We nemen daar echt de tijd voor en gaan ook niet eerder de ring in dan dat hij er klaar voor is”, is de ruiter enthousiast.

Grand Prix is doel

Over een eventuele planning voor de komende maanden kan Van Silfhout dan ook nog weinig kwijt. “Wellicht dat ik hem eerst een paar keer in de Lichte Tour start, daarna is uiteindelijk wel de bedoeling dat hij zo snel mogelijk in de Grand Prix uitkomt, maar we hebben zeker geen haast.”

Met Marieke van der Putten in het zadel behaalde de KWPN-hengst verschillende successen, zo werd hij twee keer tweede in de Pavo Cup en won hij twee keer de hengstencompetitie. Vorig jaar sloot de UB40-zoon met de amazone zijn Lichte Tour-debuut met 72,17 procent af.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Diederik van Silfhout nieuwe ruiter KWPN-hengst El Capone

  • eddy crul

    Heb juist een driejarig merrietje gekocht van El Capone. Sukkel eddy crul

  • Alvera

    Ik denk dat deze combinatie niet zal passen. De ruiter komt met zijn benen ver onder de buik van het paard uit en ook zijn bovenlichaam torent boven het paard uit.
    Wat jammer dat zulke mooie paarden vaak naar een klein groepje ruiters gaan. Er zijn veel meer talentvolle en gemotiveerde ruiters dan Diederik. Geef anderen ook een kans. Ze krijgen minder aandacht in de media en daardoor wellicht minder punten van de jury. Maar ze rijden niet perse slechter dan de meer bekende namen en rijden zelfs misschien beter en vak vriendelijker. Dus geef anderen ook een kans!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook