Ga naar hoofdinhoud

Dinja van Liere: ‘Het was niet de bedoeling’

Dinja van Liere met For Gribaldi
In de tweede selectie ZZ-Zwaar, vandaag op de Subtopwedstrijd in Nieuw- en Sint Joosland, bracht Dinja van Liere de KWPN-hengst For Gribaldi (v. Gribaldi) aan de start. In de eerste proef bleef de score steken 63,29% en de tweede plek. In de tweede proef revancheerde het duo zich met 69,21% en een royale voorsprong op de concurrentie. 

“For Gribaldi was al een tijdje niet mee geweest en dat was goed te merken in de eerste proef”, vertelt Dinja van Liere over de KWPN-hengst van Joop van Uytert en Ab Barneveld. “Hij was niet zo bij de les en daardoor niet op en top bij me. We hadden een aantal grote en dure fouten en ook wat slingertjes. Het was een beetje een bende en niet de bedoeling. Echt zonde, want eigenlijk was dat helemaal niet nodig.”

Bij de les

Tussen de twee proeven kon Van Liere de hengst weer goed bij de les krijgen.”We hadden in de tweede ook nog wel wat dingetjes maar over deze proef ben ik heel tevreden”, vervolgt de amazone die hoge punten kreeg voor de series, pirouettes, zijgangen en de stap.

Routine

Op de eerste selectie behaalde Van Liere met For Gribaldi al een flink aantal selectiepunten. Toen eindigde de hengst twee keer als tweede achter zijn volle zus Daula II, gereden door Daniëlle Heijkoop. Van Liere start For Gribaldi ook op de derde selectie voor het NK. “Hij kan de routine goed gebruiken. Hoe meer wedstrijden hoe beter”, lacht Van Liere. Verder gaat de combinatie van start in de halve finale van de WK-selecties, die voor zevenjarigen op Prix St. Georges-niveau zijn. “Dat niveau kan For Gribaldi goed aan.”

Stuivertje wisselen

In de eerste proef ging de winst naar Mariska van Groningen. Zij reed haar negenjarige ruin Dutch Dandy (v. Lord Leatherdale) naar 64,50%. In de tweede proef eindigde deze combinatie met 65% als tweede. Op de eerste selectie in Uden verzamelde Van Groningen ook al selectiepunten voor het NK. Femke de Laat en de KWPN-hengst Dark Pleasure (v. Ufo) werden met 63,07% en 63,14% twee keer derde.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Lynne Maas rijdt lekker oefenrondje voor buitenlands debuut

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.