Ga naar hoofdinhoud

Dorothee Schneider wint laatste kwalificatie Burg-Pokal met nieuw paard

Dorothee Schneider met Sisters Act OLD von Rosencarre.

Het lukte Dorothee Schneider op het laatste moment zich bij de finalisten om de Nürnberger Burg-Pokal te scharen. Dit weekend reed de Duitse Olympiade-amazone in Nürnberg haar nieuwe aanwinst Lionella vom Rosencarree (v. Londontime) naar de overwinning. Schneider won zowel de inloopproef als de PSG-Special met de negenjarige Hannoveraanse merrie en liet Annabel Frenzen met twee paarden achter zich.

Een maand geleden debuteerde Dorothee Schneider met de Londentime-dochter Lionella vom Rosencarree in Schenefeld. Hier won ze de inloopproef maar moest in de kwalificatieproef nog genoegen nemen met een vierde plaats. Op de laatste wedstrijd in Nürnberg was het wel raak met de winst in de beide proeven.

De negenjarige merrie, die eerst door Julia Kay gereden werd, overtuigde met een score van 73.024% in de Prix St.Georges Special. Schneider werd drie maal als eerste geplaatst door de jury en twee keer tweede. De concurrentie kwam van Annabel Frenzen die twee ijzers in het vuur had. Op de Imperio-zoon Kiefferhof’s Imperius werd Frenzen tweede met 72.390% en met haar eigen fokproduct Silberstern (v. Silbermond) derde (71.244%).

Dorothee Schneider heeft zich met twee paarden voor de finale van de Nürnberger Burg-Pokal geplaats. Eerder deed ze het al met First Romance (v. Fuerst Romancier) in Mannheim. Ook Kira Wulferding plaatste zich al met twee paarden, Brianna (v. Bulgari) en Bohemian Rhapsodie (v. Belissimo M). De finale in in Frankfurt van 13-16 december.

Klik hier voor de uitslag.

Bron St.Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook