Ga naar hoofdinhoud

Daniëlle Heijkoop: ‘Ik hoef me zéker geen zorgen te maken’

Update
Danielle Heijkoop met Damirez (v. Sandro Hit). Foto: Foto4U

Op de Subtopwedstrijd in Werkendam waren Daniëlle Heijkoop en Damirez (v. Sandro Hit) vandaag de uitschieters in de Prix St. Georges. In de met kerstbomen en lichtjes aangeklede baan reed de combinatie de fraaie score van 70,52% bijeen. Daarmee wonnen ze met bijna vier procent voorsprong de rubriek.

“Het was echt een fijne proef zonder grote fouten”, vertelt Danielle Heijkoop die 8,5-en kreeg voor het schouderbinnenwaarts, een 8 voor de serie om de drie en daarnaast een hele rits zevens en 7,5-en. “We hadden geen onvoldoendes alleen in de uitgestrekte stap was Damirez iets aan het kijken.”

Kerstsfeer

De baan in Werkendam was omgetoverd in kerstsferen er daar keek de Sandro Hit-zoon wel even van op. “Het was heel mooi aangekleed met kerstbomen en lichtjes en daardoor was het best een spannende baan. Met zulke verlichting hebben we thuis niet geoefend, maar het was net echt voor als we straks internationaal gaan”, vervolgt Heijkoop lachend.

Stabieler en constanter

“We hadden wel wat rommeltjes door zijn onervarenheid maar ik ben heel blij dat het beter ging dan onze vorige wedstrijd. Het kan natuurlijk altijd nog beter en voor hogere punten mag het allemaal nog wat strakker. Ondanks dat Damirez op concours een beetje heet kan worden, merk ik dat het steeds stabieler en constanter wordt.”

Steeds meer een team

Heijkoop is er nog niet helemaal over uit of ze de zwarte ruin dit seizoen nog verder in de Lichte Tour uitbrengt of thuis door traint richting de Grand Prix. “Voor de ervaring start ik hem wellicht nog een aantal keer Lichte Tour maar hij doet al heel mooi piaffe en passage. Ik hoef me zéker geen zorgen te maken dat hij het straks gaat doen. Belangrijkste is dat we samen steeds meer een team gaan worden.”

Daula richting Zware Tour

Met de tienjarige Daula (v. Gribaldi) verscheen Heijkoop al even niet in de ring. De talentvolle merrie, die Heijkoop samen heeft met Joop van Uytert, wordt thuis voorbereid op de overstap naar de Zware Tour. “Met scores boven de 75 procent heeft ze het in de Lichte Tour enorm goed gedaan en ik ben niet iemand die seizoenen lang in dezelfde klasse blijft. Daula passageert heel mooi, pakt de eners goed op en de piaffe gaat ook de goede kant op. Ze is een paard dat altijd blijft gaan en echt m’n prinses”, vertelt Heijkoop die nog geen concrete plannen heeft voor de overstap. “We gaan niks overhaasten. Straks eerst een keer een oefenwedstrijd en dan gaan we een keer voor het eggie.”

Talent genoeg

Zowel Damirez als Daula kreeg Heijkoop op latere leeftijd onder het zadel. “Dat is zeker niet altijd negatief maar het kost wel meer tijd dan wanneer je een paard vanaf jongs af aan zelf hebt opgeleid. Damirez en Daula hebben talent genoeg en ik kijk er naar uit om met hen straks weer twee paarden voor de Grand Prix te hebben.”

Hofland volgt

Geert Hofland en zijn grote schimmel Blaze (v. United) volgden met 66,77% op de tweede plek. Kirsten Brouwer mocht de derde prijs in ontvangst nemen. Haar proef met de zevenjarige KWPN-hengst Ghandi (v. Bojengel), die vorige maand een winnend debuut maakte in de Prix St. Georges, werd beloond met 66,18%. Dominique Filion en Aventador (v. Alabaster V) werden vierde met 65,44%. Maxime Osse en HemCell Estados (v. Krack C) maakten met 65,29% de top vijf compleet.

Inter I voor de Krey

In de Intermédiaire I zette Anneloes de Krey de hoogste score neer. Zij reed haar achttienjarige schimmelmerrie To Soon (v. Farrington) naar 62,87%. Het rode lint ging naar Trudy van Logchem en Enorm (v. Ziësto) met 62,43%. Na een wedstrijdpauze reed Nina van Mook haar Elinda M (v. Maestro) weer in de ring en noteerde de derde score van 62,13%. In de Intermédiaire A / B kwam alleen Celeste Weima aan de start. Haar proef met Zambrano CZ (v. Future) was goed voor 60,88%.

Brouwer wint Inter II-debuut

Kirsten Brouwer debuteerde met de tienjarige Selle Français-ruin Urielo du Houx (v. Sandro Hit) in de Intermediaire II en zette met 65,00% de hoogste score neer. Op kleine achterstand volgde Denise van den Dries. Met haar eigengefokte De Vito (v. Oscar) kwam de score uit op 64,34%.

Geslaagd senioren-debuut voor Van der Vlist

Na een uiterst succesvolle periode in de Grand Prix U25 maakt Maxime van der Vlist met Bailey (v. Negro) haar debuut in de senioren Grand Prix. Het duo won de rubriek met 64,57%. De overige combinaties bleven onder de 60 procent steken.

Bom aan kop in ZZ-Zwaar

Cindy Bom won met de negenjarige BWP-ruin James (v. Tuschinski) het ZZ-Zwaar met 64,29% en bleef daarmee precies drie procent voor op Lisa Mangelaars met Bolero (v. Belissimo) met 61,29%. Brandon Duijndam reed Grimeur (v. Charmeur) naar de derde score van 61,21%

Stiemer en Hofland

Voor de young riders stonden twee proeven op het programma. Sem Stiemer reed met Bløf (v. Uptown) alleen de landenproef en won met 65,52%. Maud Hofland reed met de negentienjarige Starfighter (v. Florestan I) de individuele proef en en mocht na een score van 64,54% het oranje lint ophalen.

Van der Pols beste junior

Sanne van der Pols was de beste junior. Met Excellentie (v. Don Schufro) won ze met 71,061% met grote voorsprong de landenproef. In de individuele proef kwam de score uit op 63,162%. Als enige combinatie in deze proef waren automatisch de winnaar.

Van Dulst scoort bij Children

In het drukke programma in Werkendam was ook ruimte voor de Children (L/M-niveau). Anniek van Dulst reed met Isala’s Arielle (v. Kosmo van Orchid’s) de hoogste score van 68,85% bij elkaar. Nipt daarachter volgde Happy Feet (v. Tuschinski), meervoudig Europees kampioen onder Sanne Buijs. Nadat Jill Bogers succesvol de teugels overnam is het nu de beurt aan nieuwe amazone Anne Uijtewaal. Zij stuurde hem met 68,56% naar de tweede plek.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook