Ga naar hoofdinhoud

Danielle Houtvast met ‘leenpaard’ Fellini naar ruime zege LT

Fellini hier onder Joyce Lenaerts Foto: Melanie Brevink

Op de subtopwedstrijd in Maren-Kessel kwam Danielle Houtvast zaterdag voor de tweede keer aan de start met Fellini (v. Ampère). Na verschillende adressen te hebben gehad is de inmiddels geruinde KWPN-hengst weer terug op stal bij Leida Strijk-Collins. Danielle Houtvast, die verschillende paarden rijdt voor Strijk, vormt tijdelijk een combinatie met hem en stuurde hem naar de overwinning met 69,71%.

“Leida heeft hem zelf in de Pavo Cup gereden. Daarna is hij onder het zadel bij Emmelie Scholtens en Joyce Lenaerts geweest en bij Andreas Helgstrand. Chris van Martels reed hem nu, maar hij had zijn duim gebroken. Leida wil hem graag deze winter meenemen naar Florida om te starten, dus het was fijn als hij dan al eens op concours was geweest”, vertelt Houvast.

Debuut wedstrijdring

“Hij had natuurlijk Pavo Cup gelopen, maar hij is nooit officieel gestart. Ik had hem nu voor de tweede keer mee. Ik ben direct Prix St. Georges gestart. Dat was best even pittig en wennen. Vooral omdat ik hem de eerste keer pas een week reed. Nu zijn we al meer aan elkaar gewend. Het is echt een super fijn paard met een hele goeie instelling. Hij is ook totaal niet kijkerig.”

Op de vraag of ze het niet jammer vindt om hem weer af te geven aan Strijk reageert ze: “Natuurlijk is dat jammer, maar dat hoort erbij. Ik kan alleen maar heel blij zijn dat ik hem nu een paar keer weer Lichte Tour heb kunnen starten.”
Cindy van Vugt eindigde met Esperance (v. Wynton) op de tweede plaats met 65,89%.

Twee keer Swinkels

Denise Swinkels schreef met Flashpoint (v. Westpoint) twee proeven in het ZZ-Zwaar op haar naam. Ze noteerde 64,05% en 62,52%.
De eerste proef was in handicap met de young riders. Fenna Roefs werd in deze rubriek tweede met Brown Boy RFS (v. Sandreo). Haar young riders-proef was goed voor 63,04%.
In de tweede proef werd Marijke van Galien tweede, door met Donacelli T (v. Olivi) 62,29% te scoren.
Bianca Voermans vormde met Prince Charming (v. Champus) de enige combinatie in de Grand Prix en noteerde 60,11%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook